G4Media.ro

Amendă record în Regatul Unit pentru casa de pariuri William Hill: 19,2…

Sursa foto: Asociatia Organizatorilor de jocuri de noroc la distanta

Amendă record în Regatul Unit pentru casa de pariuri William Hill: 19,2 milioane de lire sterline

 

Trei filiale ale casei de pariuri William Hill vor plăti împreună o amendă record de 19,2 milioane de lire sterline pentru încălcări „alarmante şi vaste” ale responsabilităţilor lor, potrivit unui comunicat publicat marţi de Comisia pentru jocuri de noroc din Regatul Unit, informează AFP, citată de Agerpres.

Încălcările observate, mai ales în ceea ce priveşte combaterea spălării de bani, au fost atât de mari, încât directorul general al comisiei, Andrew Rhodes, a subliniat că o suspendare a autorizaţiei de funcţionare a fost avută în vedere pentru cele trei filiale.

„Totuşi, operatorul şi-a recunoscut imediat deficienţele şi a colaborat cu noi pentru a implementa rapid o serie de îmbunătăţiri, iar noi am optat astfel pentru a acorda cea mai mare amendă din istoria noastră”, a adăugat el.

Printre deficienţele catalogate de comisie: „au permis unui client să deschidă un cont şi să cheltuie 23.000 de lire sterline în 20 de minute, au permis unui alt client să deschidă un cont şi apoi să cheltuie 18.000 de lire sterline în 24 de ore” şi, în cazul unui al treilea client, „să cheltuie 32.500 de lire sterline în două zile, fără controale şi fără verificări”.

„Controale ineficiente au permis unui grup de 331 de clienţi să parieze la William Hill Group International Limited”, una dintre filialele amendate, deşi acele persoane au fost excluse de o altă filială, Mr Green, din cauza comportamentelor lor specifice dependenţei de jocurile de noroc online şi a faptului că au cheltuit sume cu mult mai mari decât veniturile lor, a adăugat comisia.

Un purtător de cuvânt al grupului 888, care deţine William Hill, a spus că acordul rezultat în urma amenzii se referă la perioada ce precede achiziţionarea de către 888 a activităţilor din afara Statelor Unite operate de William Hill şi că mai multe măsuri au fost adoptate de atunci pentru a lupta împotriva dependenţei de jocurile online şi a spălării de bani.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. La noi se inteleg cei de la ONJN cu baietii caselor de pariuri,trebuie sa luam exemplu