G4Media.ro

AMCHAM ROMANIA, reacție la atacurile lansate de Dragnea: Speculațiile la adresa angajatorilor…

AMCHAM ROMANIA, reacție la atacurile lansate de Dragnea: Speculațiile la adresa angajatorilor privați sunt nefondate și creează un precedent periculos

Camera de Comerț Americană în Romania- AmCham Romania, în numele comunității de afaceri pe care o reprezintă – peste 430 de companii americane, internaționale și românești – respinge acuzațiile tendențiose lansate în spațiul public la adresa companiilor multinaționle și a angajaților acestora, se arată într-un comunicat de presă al organizației.

Reacția vine după ce Liviu Dragnea a declarat marţi seară, la Antena 3 că o parte dintre multinaţionale finanţează protestele din România. Întrebat cum procedează o parte dintre multinaţionalele din România pentru „a-l demoniza”, Dragnea a răspuns: „Finanţează. (…) Finanţează ‘Rezist’, finanţează aceste mişcări, îndeamnă propriii angajaţi să meargă la proteste, ori le dau liber în ziua aia, ori le dau de înţeles că ar fi bine să meargă la proteste. Acum e mai slabă mişcarea asta, a fost foarte tare. Acum s-au mai potolit”.

Totodată, Dragnea a susţinut că unele companii au interese economice care „lovesc interesele statului român”.

„Companiile (…) au interese economice. (…) În momentul în care aceste interese economice lovesc interesele statului român, nu putem să nu intervenim. (…) Eu vreau şi nu voi înceta această luptă cât o să fiu în această poziţie şi cât o să fiu viu şi liber, şi anume ca românii să fie beneficiarii principali, beneficiarii finali ai bogăţiilor pe care le are această ţară. (…) Asta este naţionalism? Nu. Românism, poate. Dar eu cred că este o chestiune fundamentală. Orice om care are o poziţie în statul român ar trebui să gândească în acest fel şi asta deranjează, pentru că este vorba de interese de miliarde de euro”, a afirmat Dragnea.

Comunicatul integral al AMCHAM ROMANIA:

De 25 de ani, AmCham Romania reprezintă în dialogul cu autoritățile depotrivă companii mari și companii mici, antreprenoriale, care au contribuit la dezvoltarea economiei românești prin investițiile cumulate de peste 22 miliarde USD și prin cele peste 250.000 de locuri de muncă create în țara noastră.

Sectorul privat, prin eficiența investițiilor și prin valoarea adăugată inclusiv în ce privește dezvoltarea capitalului uman, a pus România pe harta globală a investițiilor și este cel mai important contributor la bugetul de stat, susținând în același timp cu dedicare, prin activități caritabile, nevoi societale de amploare.

Facem apel la responsabilitate deopotrivă în declarații și acțiuni, din partea decidenților și a celor aflați în funcții publice și la încetarea discriminării românilor în funcție de angajator.

Considerăm că astfel de speculații crează un precedent periculos pentru democrația românească, cu accente de intimidare a mișcării civice și a sectorului privat, cu implicații negative la nivelul mediului de afaceri și al imaginii României în plan extern, afectând încrederea partenerilor externi în capacitatea României de a exercita roluri regionale, precum Președinția României la Consiliul Uniunii Europene de anul viitor.

Așa cum am punctat și cu alte ocazii, astfel de practici erodează încrederea în climatul investițional și alimentează fenomenul de emigrare, deja resimțit puternic de piața muncii, mutând în același timp atenția publică de la prioritățile și vulnerabilitățile prezente și viitoare ale României.

AmCham Romania semnalează de asemenea pericolul unor potențiale abuzuri de putere în relația statcontribuabili, care pot rezulta dintr-o astfel de poziționare a decidenților.

AmCham Romania reafirmă că dreptul la libera exprimare a cetățenilor este un drept câștigat cu mare preț de generațiile anterioare, și care într-un stat european, membru al NATO, ar trebui garantat prin lege și respectat de autorități, în niciun caz blamat sau reprimat.

În continuare, AmCham Romania rămâne un partener de un partener de dialog de încredere și își exprimă disponibilitatea de a fi un contributor activ, prin expertiza acumulată în rândul membrilor, la procesul de modernizare si îmbunătățire a cadrului legislativ si fiscal din Romania și prin prin promovarea de recomandări și măsuri necesare pentru o dezvoltare economică sustenabilă.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Ataca, ataca statul paralel! Nu va lasati deloc, asa-i? Noroc ca avem jandarmi!

  • Tie ce pot sa iti doresc,
   Doar MUIE!
   Cu tine unde vrei sa merg?
   Doar MUIE!
   Iti place zilnic s-o primesti,
   Doar MUIE
   Tu prost mai esti,
   De ce traiesti?
   Doar pentru MUIE!

  • Dar gaz lacrimogen aveți suficient? Așa mă chinuie rinita asta pacatoasă, că doar cu o doza ca cea de la Springtime cred ca o mai pot ține in frâu !
   @Asistat, tu nu vrei să pricepi că pentru unii dintre noi gazul lacrimogen „face bine și nu face rău” !?

  • @scara, pai stii ca suntem suflete largi, tot pentru voi facem tot ce facem, sa fie bine, sa nu fie rau!

  • @asistat natang
   Ce penibil ati ajuns gheilor, va dati pe siteuri xa sa luati muie fara sa platiti cum faceati pana acum. MUIERUSIA

 2. Da marele roman dragnea,aparatorul romanilor, vrajeala pentru cei care pun botul.
  Cica apara interesele economice ale romanilor. Cum le-ai aparat dragnea cand adrian nastase dadea Petromul austriecilor,cand psd,psdr sau cum dracu sa mai numit acest partid cat si celelalte partide care au fost la putere dadeau bancile romanesti,siderurgia,padurile tarii,subsolul s.a.m.d.pe nimic pentru comisioane grase care au intrat in buzunarul lor si al partidelor lor.
  Cum ai reactionat cand jegul sef al tarii -tariceanu dadea gazul din Marea Neagra,cand inca nu era castigat in procesul cu Ucraina.
  Si dupa ce ati dat pe nimic bogatiile tarii strainilor v-ati luat si voi si oamenii vostri bucati din tara ca Belina,statiuni de tratament, mii de hectare de paduri,constructii,cladiri si multe altele.
  Dupa ce ai furat cat ai putut nu suporti ca dupa ce le-ai majorat pensiile, le-ati majorat salariile bugetarilor,a medicilor si asistentilor medicali, le-ati creat pensii speciale la unele categorii profesionale, populatia nu este de acord cu modificarile de legi ale justitiei si nici cu penalii pe functii publice.
  Demisia guvernului si a ta tov. dragnea!

 3. Bah udila , tu esti si prost si tradator de tara fmm…
  Iti place s o sugi la jegurile din multinatinale sau care e problema ta gayule?

  • @Morjan „cap de pulan”, de ce ai rămas tu cu impresia că e bine sa le-o sugi doar celor din clanul teleormănenilor, aflați in funcții la Stat? Tu nu ai simțit că au p..la beată din lipsă de competitivitate și din prea mult pupincurism..?!

  • Homalailir, ati ajuns sai faceti pe toti ghei ca sa va dea muie si sa faceti economii? Ne pisam pe voi de ras la ce punctaj disteactiv de ghej avet.

  • Mai Morjane,esti pitic
   Sugi la p… de copil mic,
   Toata ziua tu visezi
   Si o MUIE iti doresti!
   Noi cu drag ti-o dam acum
   Ca sa-ti fie de drum bun!

 4. @Asistat, @Morjan
  Postaci sovietici, fără logică, fără coloană vertebrală.
  Postați din greu, poate se adună de o vodcă, până la urmă…
  Vai de sufletele voastre amărâte.

 5. Suntem condusi de un penal dictator cu semne evidente de paranoia.
  Este o urgenta sa scapam de el.

 6. Sunt curios cine sunt indivizii bronzati din rândul al doilea din fotografie.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.