G4Media.ro

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru: Întâlnire cu oficiali americani pentru introducerea…

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru: Întâlnire cu oficiali americani pentru introducerea României în programul „Visa Waiver”

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a avut o întâlnire cu oficiali americani, militând pentru introducerea României în programul „Visa Waiver” (care permite cetățenilor din anumite țări să călătorească în SUA, pentru 90 de zile, în scop de turism, afaceri sau tranzit, fără a avea nevoia de viză).

„Am avut o întâlnire cu Secretarul adjunct pentru afaceri internaționale la Departamentul de securitate internă, Serena Hoy,  sperând ca aceasta să marcheze începutul unui dialog consecvent, cu scopul găsirii căii potrivite pentru participarea României la programul Visa Waiver”, a transmis Muraru.

El a subliniat că aderarea României la „Visa Waiver” rămâne una dintre cele mai provocatoare probleme de pe agenda sa de diplomat, în parteneriatul româno-american.

„Este un subiect pe care îl abordăm intens și care se află în permanență în angajamentul nostru și în discuțiile cu membrii Congresului. Cea mai grea provocare pentru România continuă să fie rata refuzului pentru viză, dar suntem gata să lucrăm neobosit pentru a schimba acest lucru, fapt ce va marca o etapă crucială în cooperarea noastră bilaterală”, a transmis ambsadorul României în SUA, Andrei Muraru.

Sursa Foto: captura/ Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Din cate imi amintesc noi nu suntem primiti nici macar in Schengen deocamdata, dar avem pretentii de viza waiver pentru state.

  2. Cît timp sute, dacă nu mii de țigani români, sar gardul dintre Mexic și SUA și, odată ajunși acolo cer azil politic, sprijiniți de ONG-uri conduse tot de țigani români americanizați, nu vom obține Visa Waiver!

  3. O să beneficiem noi de Visa Waver când o zbura porcul. Cu ambasadori ca ai noștri, cu un guvern condus de boschetaru câștigător, cu un Ficus care schiază când joacă golf, cu o Șoșoacă care face instrucție cu instituțiile de forța vidă a statului român, nu vedem noi vize, nici dacă facem o minune de dispare covidu. Never! Noi nu existăm pentru ei. Suntem un păduche în fruntea lui Putin. Nimic mai mult.

  4. Eu unul nu i lăsăm să facă scutul la Deveselu