G4Media.ro

Ambasadorul SUA la Kiev, despre furnizarea de arme către Ucraina: Vom oferi…

Ambasadorul SUA la Kiev, despre furnizarea de arme către Ucraina: Vom oferi și mai mult, în cazul unei invazii ruse

Însărcinatul cu afaceri al SUA la Kiev, Kristina Kvien, a declarat că Statele Unite intenţionează să ofere Ucrainei şi mai multă asistenţă în domeniul apărării, transmite Rador, care citează agenția ucraineană RBC.  Casa Albă va face un astfel de pas dacă Rusia începe să invadeze Ucraina – potrivit unei declaraţii făcute, marţi, în timpul unui briefing susţinut la Kiev.

„Dacă (președintele rus, Vladimir – n.r.) Putin va face acest pas nesăbuit, vom oferi asistență suplimentară în apărare. Chiar mai mult decât am oferit deja” – a avertizat diplomatul. Totodată, Kristina Kvien a subliniat că Statele Unite preferă calea diplomatică.

„În căutarea diplomației, comunicăm atât cu Ucraina, cât și cu aliații din NATO. Livrările precum cele de astăzi vor continua. Anul acesta, Statele Unite au oferit mai mult sprijin pentru apărare decât în oricare dintre ultimii ani” – a adăugat însărcinatul cu afaceri al SUA la Kiev.

Potrivit diplomatului, în cursul anului trecut, Statele Unite au oferit Ucrainei un ajutor de peste 650 de milioane de dolari, iar din 2014 au alocat peste 2,7 miliarde de dolari. „În spatele meu, se află o parte din ajutorul de 200 de milioane de dolari pe care l-am anunțat mai devreme” – a adăugat Kvien, la ceremonia de predare a unui nou lot de asistenţă militară americană destinată forţelor armate ucrainene.

RBC aminteşte că, pe 25 ianuarie, în Ucraina a ajuns al treilea transport din pachetul de ajutor militar american în valoare de 200 de milioane de dolari. Statele Unite au transmis armatei ucrainene echipamente și muniție. Al doilea transport militar din SUA, cu 80 de tone de arme, a ajuns în Ucraina duminică seară, după ce sâmbătă a aterizat un avion încărcat cu 90 de tone de arme letale și alte muniții. Statele Unite au acordat acest ajutor pentru susţinerea securităţii Ucrainei, în contextul agresiunii desfăşurate de Federaţia Rusă. (Sursa foto: Flickr / Ministry of Defense of Ukraine)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Super. Asa trebuie facut!