G4Media.ro

Ambasadorul SUA la Bucureşti, în vizită la Patriarhia Română / Patriarhul Daniel…

sursa foto: basilica.ro/

Ambasadorul SUA la Bucureşti, în vizită la Patriarhia Română / Patriarhul Daniel a vorbit despre fenomenul migrației, care, în cazul României, generează, pe lângă posibilitatea unor șanse reale de realizare pe plan personal și provocări în fața cărora Biserica Ortodoxă Română încearcă să găsească soluții

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit-o, miercuri, în vizită pe ambasadoarea SUA la București, Kathleen Kavalec. 

Potrivit unui comunicat transmis de Patriarhie, preafericitul Părinte Patriarh Daniel a felicitat pe noul ambasador al SUA la începutul misiunii sale diplomatice şi i-a urat succes în întreaga activitate.

De asemenea, Patriarhul României a făcut referire la fenomenul migrației, care, în cazul României, generează, pe lângă posibilitatea unor șanse reale de realizare pe plan personal, și provocări în fața cărora Biserica Ortodoxă Română încearcă să găsească cele mai adecvate soluții pastorale, în vederea păstrării și promovării valorilor identitare românești, în special în privința tinerilor din aceste comunități.

sursa foto: basilica.ro

Ambasadoarea SUA a mulțumit „pentru modul exemplar în care Biserica Ortodoxă Română a acordat asistență deosebită mulțimii de refugiați, ca urmare a războiului din Ucraina”. Ea a mulțumit Patriarhiei Române și pentru implicarea activă în combaterea traficului de persoane, care afectează, în prezent, și România.

Patriarhul României a subliniat faptul că Biserica Ortodoxă Română dezvoltă diferite proiecte și programe destinate persoanelor vulnerabile (refugiaţi, victime ale traficului de persoane, victime ale violenţei domestice şi altele).

În același timp, Preafericirea Sa a arătat că, întrucât poporul român este un popor foarte religios, este necesar ca orice lege cu impact spiritual major asupra societății românești, în special în privința moralei sociale şi a educației în școlile din țara noastră, să fie, în prealabil, discutată şi cu reprezentanții cultelor religioase recunoscute în România, astfel încât să existe un dialog și o cooperare benefică la nivel național.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...