G4Media.ro

Ambasadorul Marii Britanii: Vizita Regelui Charles al III-lea în România are caracter…

Sursa foto: Jane Barlow / POOL / AFP

Ambasadorul Marii Britanii: Vizita Regelui Charles al III-lea în România are caracter privat / Se va întâlni cu preşedintele Iohannis, ”ca gest de curtoazie” / ”Nu vreau să dau detalii, deoarece vreau ca vizita să fie cât se poate de liniştită”

Vizita pe care Regele Charles al III-lea o va face în România are caracter privat, a declarat, pentru Agerpres, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble, adăugând că monarhul se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis, ca gest de curtoazie, anunță Agerpres.

De altfel, a arătat diplomatul, este prima dată când un monarh al Regatului Unit vizitează ţara noastră.

„Se îndeplinesc 25 de ani de când regele nostru a vizitat România pentru prima dată, în 1998, şi va fi pentru prima dată când un monarh britanic vizitează România, dar de această dată va fi o vizită privată, ca marea parte a vizitelor pe care cel care era atunci Prinţul de Wales le-a avut în România. Înţelegem ce înseamnă o vizită privată: ca de fiecare dată, se va întâlni cu preşedintele, ca gest de curtoazie. După ce va fi fost la Cotroceni, restul vizitei va avea caracter privat. Este cunoscut că are diverse proiecte în care s-a implicat de-a lungul anilor şi vizitele private de obicei includ acest tip de demersuri şi mă aştept să existe aşa ceva, cu această ocazie, dar vor fi întâlniri private”, a spus Noble.

El a explicat că implicarea din trecut a Prinţului de Wales în activităţile organizaţiilor non-guvernamentale se înscrie în activităţile pe care le întreprinde şi Guvernul britanic.

„Guvernul nostru colaborează în mod profund cu ONG-urile, pe toate domeniile. Aşa că nu există o problemă legată de posibilitatea de a lucra cu ONG-uri în calitate de rege, numai că atunci când acţionează în calitate de rege face acest lucru consiliat de Guvern. Aceasta este o vizită privată”, a adăugat ambasadorul.

Diplomatul nu a oferit mai multe informaţii despre vizita Regelui Charles al III-lea, subliniind că acest caracter privat va fi respectat.

„Nu vreau să dau detalii, deoarece vreau ca (vizita – n.r.) să fie cât se poate de liniştită şi discretă pentru Rege. Unul dintre marile avantaje ale României este liniştea, aşadar vizitele sale private aici vor fi respectate ca atare”, a subliniat Andrew Noble.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. >> ca gest de curtoazie
    Sa-i dea un premiu ceva. Somnabulul Coroanei sau Distrugatorul Invatamantului.

    Ca un gest de curtoazie sa faca o escala la Sibiu sa o ia pe minunata Carmen. Sa se bucure si ea, nu doar dulapul.

  2. Cred că șeful nostru de stat a vrut să-l imite pe Charles când a dispus să-i cânte un cor de copii în curtea bisericii, ca să se simtă și el încoronat președinte al minunatei noastre Românii !!

  3. Tocmai, remarca asta se refera ca in mod normal nu ar face-o dar cum Charles ne respecta tzara, nu pe presedinte, trece si pe la Coteoceni. Nu cred ca au prea multe sa-si spuna. Agende diferite ce sa faci.