G4Media.ro

Ambasadorul american în R. Moldova spune că Vlad Plahotniuc ar putea fi…

Ambasadorul american în R. Moldova spune că Vlad Plahotniuc ar putea fi extrădat, inclusiv din SUA, în cazul unui dosar penal

Ambasadorul Statelor Unite, Dereck J.Hogan, susţine că în cazul unei cauze penale pe numele lui Vlad Plahotniuc, acesta ar putea fi extrădat chiar şi din SUA, potrivit Radio Chișinău.

„Acest lucru e în totalitate posibil , sigur că nu pot depăşi aici sistemul nostru juridic, dacă guvernul din SUA va primi această solicitare de extradare atunci SUA va analiza această solicitare în baza analizei fondului cauzei. Nu a fost nici o înţelegere, se va baza pe fondul cauzei şi dacă aceasta va duce la concluzia că această persoană va trebui să fie extrădată în ţara sa de origine acest lucru se poate întâmpla”, a delcarat Dereck J.Hogan într-o emisiune la ProTV Chişinău.

Diplomatul american a mai spus că nu i-a promis nimic lui Vlad Plahotniuc în data de 14 iunie atunci când PDM a anunţat că pleacă de la guvernare.

„Nu am fost făcută nicio înţelegere între SUA şi Plahotniuc. Nu am avut niciun acord că dacă ar fi plecat ar fi existat vreun program de protecţie. Nu am avut aşa o înţelegere”, a spus diplomatul.

Pe 26 iunie, fostul lider al Partidului Democrat (PD) din Moldova, Vlad Plahotniuc, și fostul deputat Constantin Țuțu au fost acuzați de autoritățile ruse de contrabandă de droguri, anunțul fiind făcut de către Ministerul rus al Afacerilor, conform agora.md.

Fostul lider de facto al guvernului moldovean e acuzat de organizarea unei organizații infracționale, conform Codului Penal al Federației Ruse. Pentru contrabandă de droguri, cei doi oameni politici pot fi sancționați cu până la 20 de ani de închisoare, în timp ce pentru implicarea într-o organizație criminală pot fi sancționați cu până la 10 de detenție.

Gruparea criminală ar fi fost creată în perioada iunie-august 2012 și condusă de Oleg Pruteanu. Pruteanu este un interlop cunoscut din Republica Moldova pentru traficul de droguri către Rusia, potrivit canal3.md.

Reamintim că Plahotniuc a părăsit Moldova săptămâna trecută, anunțând că își petrece timpul cu familia sa care ar fi primit amenințări. Nici el, nici autoritățile moldovene nu au făcut public locul în care se află.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. posibil ca in modul asta ambasadorul ii spune lui Plahotniuc ca trebue sa colaboreze si sa deschida toata informatia pe care o are, si fiind capul mafiei moldovenesti din ultimii 10 ani el stie totul, si nu numai despre mafiotii moldoveni dar si despre cei din Ucraina, Romania, Rusia si nu numai. probabil el are informatie care poate duce la deshhiderea a sute dosare legate de fostii „colegi” si „parteneri”

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.