G4Media.ro

Ambasador polonez la Moscova, convocat la MAE rus, la două zile după…

Sursa foto: Captură video

Ambasador polonez la Moscova, convocat la MAE rus, la două zile după ce ambasadorul rus la Varșovia a fost stropit cu vopsea roșie de „Ziua Victoriei”

Ambasadorul polonez în Rusia a fost convocat la Ministerul de Externe de la Moscova, a anunţat agenţia poloneză de ştiri PAP miercuri, care îl citează pe şeful diplomaţiei poloneze Zbigniew Rau, la două zile după protestul de la Varşovia în care ambasadorul rus a fost stropit cu o substanţă roşie, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Incidentul s-a produs luni şi cei care l-au stropit pe ambasadorul rus când a mers să depună flori la Cimitirul militar sovietic din Varşovia pentru a marca 77 de ani de la înfrângerea Germaniei naziste sunt persoane care protestau împotriva războiului din Ucraina.

„În ceea ce priveşte relaţiile noastre cu Federaţia Rusă, ştim că ambasadorul polonez la Moscova a fost convocat la Ministerul de Externe rus”, a declarat Rau în cadrul unei conferinţe de presă.

Rau a mai spus că autorităţile poloneze l-au avertizat pe ambasadorul Serghei Andreev că deplasarea la cimitir riscă să provoace un incident.

„Cu toate acestea, ceea ce s-a întâmplat nu schimbă în niciun fel poziţia noastră că reprezentanţii diplomatici ai ţărilor străine au dreptul la protecţie… indiferent cât de mult simţim nevoia să ne arătăm dezacordul faţă de politica guvernului pe care diplomaţii îl reprezintă”, a mai spus Zbigniew Rau.

Sursa foto: Captură video

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...