G4Media.ro

Ambasador american: 15 jurnaliști au fost agresați fizic și verbal de jandarmi…

Ambasador american: 15 jurnaliști au fost agresați fizic și verbal de jandarmi la protestul din 10 august

“Pe 10 august, în România, cel puţin 15 jurnalişti au fost agresaţi fizic şi verbal de către forţele de ordine, inclusiv prin utilizarea gazelor lacrimogene, în timp ce monitorizau protestele din Bucureşti, potrivit Active Watch şi Reporteri fără frontiere” – a spus ambasadorul Michael Kozak, şeful delegaţiei americane la cea mai mare conferinţă europeană dedicată drepturilor omului şi democraţiei.

Declarația, postată de Ambasada SUA la București pe contul său de Facebook, arată că SUA cer tuturor statelor ”să implementeze angajamentele asumate privind siguranța ziariștilor și pentru o presă liberă, independentă și pluralistă”.

În discursul său, ambasadorul Michael Kozak a mai menţionat abuzurile asupra jurnaliştilor comise în Malta, Ucraina, Muntenegru, Belarus, dar şi în Rusia, unde vinovaţii pentru uciderea a peste 30 de jurnalişti în ultimii 20 de ani rămân în continuare nepedepsiţi.

Foto: USOSCE/Colin Peters

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. In sfarsit am intrat si noi in randul lumii !

    PS. Ucraina… Belarus… ! 😉

  2. Ce căutau lângă cei care au intentat lovitură de stat în acea zi? Asta merită și până la urmă mare pagubă în ciuperci.

  3. Pai , cica asa zisii jurnalisti ar fi o specie aparte , cand in realitae majoritatea sunt niste vai mama lor ,sunt slugi ai celor care ii platesc , bineinteles ca sunt si unii insurubati la serviciile secrete , care pun in practica tot felul de scenarii de manipulare clocite in laboratoare de inginerie sociala .
    Dar cu ceva lectura in ale manipularii poti sa iti dai seama cam ce”faina se macina” la anumite posturi TV sau site-uri .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.