G4Media.ro

Ambasada SUA: Programul „Diversity Immigrant Visa DV-2023” începe miercuri / Nu se…

Ambasada SUA: Programul „Diversity Immigrant Visa DV-2023” începe miercuri / Nu se percepe nicio taxă, totul se desfășoară online

Perioada de înregistrare în programul Diversity Visa DV-2023 începe miercuri, 6 octombrie 2021 și se încheie la 9 noiembrie 2021, anunță Ambasada Statelor Unite la București.

Programul DV-2023 se desfășoară exclusiv în format electronic și nu se percepe nicio taxă de înscriere.

Cererile de înregistrare se pot transmite începând de miercuri, 6 octombrie 2021, orele 19:00 (ora României) și până marți, 9 noiembrie 2021, orele 19:00 (ora României), pe site-ul: dvprogram.state.gov.

Nu se acceptă cereri în format pe hârtie, se anunță în comunicat.

Legea permite trimiterea unei singure cereri de înscriere în numele unei persoane pe durata perioadei de înscriere. Participanții care trimit mai multe cereri vor fi declarați ineligibili pentru acordarea unei vize de tip „Diversity Visa-DV”.

Solicitantul principal trebuie să includă în cererea de înscriere datele aferente unui pașaport valabil la momentul înscrierii în programul DV, cu excepția situației în care nu este posibil să obțină pașaportul și se încadrează într-una dintre cele trei excepții enumerate în instrucțiunile Programului DV-2023 (usvisas.state.gov/dv/instructions). ”Participanții vor trebui să includă câte o fotografie recentă, făcută în ultimele șase luni, conformă cu cerințele publicate în instrucțiunile programului DV-2023. Înregistrările trimise care conțin aceleași fotografii utilizate la solicitarea de înscriere în programul DV dintr-un an anterior sau care nu întrunesc cerințele menționate în instrucțiuni vor atrage declararea solicitantului ca ineligibil pentru acordarea unei vize de tip DV”, se arată în comunicat.

Este foarte important ca participanții să păstreze numărul lor unic de confirmare până cel puțin la data de 30 septembrie 2023.

Cererile de înscriere trimise conform instrucțiunilor vor genera o pagină de confirmare, care conține numele participantului și un număr unic de confirmare a înregistrării pe care acesta ar trebui să o tipărească.

Pagina de confirmare este singura modalitate de a verifica electronic stadiul unei cereri de înscriere prin opțiunea „Verificare stadiu cerere de înscriere” (Entrant Status Check) la adresa de internet: dvprogram.state.gov.

Numai participanții care dețin informațiile din pagina de confirmare vor putea verifica stadiul cererii lor de înscriere și, în cazul în care vor fi selectați, vor putea primi instrucțiuni cu privire la procedura de solicitare a vizei şi notificări cu privire la programarea lor la interviul pentru obținerea vizei.

Este cunoscut faptul că numeroși intermediari lipsiți de scrupule s-au oferit să faciliteze înscrierea participanților în program, păstrând datele din pagina de confirmare și ulterior pretinzând sume suplimentare de bani în schimbul informațiilor referitoare la cererea de înscriere. Participanții pot evita acest lucru asigurându-se că ei înșiși sunt cei care primesc numărul unic de confirmare la momentul înscrierii.

Începând cu data de 8 mai 2022, toți participanții din programul DV-2023, inclusiv cei care nu au fost selectați, vor avea posibilitatea să verifice electronic stadiul cererii lor de înscriere, prin opțiunea Entrant Status Check, de la adresa de internet: dvprogram.state.gov, dacă cererea lor a fost selecționată. Pe aceeași pagină, Entrant Status Check, participanții selectați vor putea găsi informații despre solicitarea vizelor DV și despre programarea interviului de viză atât pentru ei cât și pentru membrii eligibili ai familiilor lor.

Începând cu data de 8 mai 2022, pentru a verifica dacă au fost selectați, participanții vor avea posibilitatea să introducă numărul lor de confirmare pentru programul DV-2023, prin opțiunea Entrant Status Check, disponibilă la adresa: dvprogram.state.gov.

Atenție! Dacă primiți un e-mail prin care sunteți anunțat(ă) că ați fost selectat(ă) și vi se solicită sume de bani, este vorba de o fraudă – nu deveniți victimă! Utilizați exclusiv opțiunea Entrant Status Check de pe pagina oficială dvprogram.state.gov pentru a verifica dacă ați fost selectat(ă) – Departamentul de Stat al SUA

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Taticule….chiar daca as castiga, nu as vrea sa ma duc, e ok.
    Pe langa faptul ca poti fi impuscat oricand si daca supravietuiesti esti dator 100000 de dolari spitalului, nu ai cum sa ai copii si sa ii cresti cat de cat normal in America, scz.Ii cresti bogati si dusi cu pluta.Mai bine aici sarac dar un pic normal.

    • Defineste ce inseamna normalitate bezmeticule, un loc unde se moare pe capete arsi de vii in spitale sau aiurea pe sosele facute in evul mediu, cu scoli ce au toaleta in fundul curtii? Cat despre suta de mii aia e tampenie si o mare minciuna scoasa de vulpi ca tine ce nu pot ajunge la struguri, si ca urmare li se par acrii. Mai degraba spune ca tie nu iti place munca, dar iubesti spaga, mistoul grosolan si mica descurcareala. Sarantocule.

  2. Haules baules…daca e diversity va dati seama la ce se refera nu?…vor poze de pe himalaia.