G4Media.ro

Ambasada SUA în Belarus își suspendă operațiunile, pe fondul amenințării atacurilor ruse…

sursa foto: Unsplash / Levi Meir Clancy

Ambasada SUA în Belarus își suspendă operațiunile, pe fondul amenințării atacurilor ruse din Ucraina

SUA suspendă operațiunile la ambasada SUA din Belarus și, de asemenea, le permite angajaților neesențiali și membrilor familiei acestora să părăsească ambasada SUA din Moscova din cauza problemelor de siguranță și securitate rezultate din agresiunea Rusiei asupra Ucrainei, a declarat secretarul de stat Antony Blinken într-un comunicat, relatează CNN.

„Departamentul de Stat al SUA a suspendat operațiunile la Ambasada noastră din Minsk, Belarus și a autorizat plecarea voluntară („plecarea autorizată”) a angajaților neesențiali și a membrilor familiei de la Ambasada noastră din Moscova, Rusia. Am luat acești pași din cauza problemelor de securitate și siguranță care decurg din atacul neprovocat și nejustificat al forțelor militare ruse în Ucraina”, a declarat Blinken luni dimineață.

Blinken a menționat că cea mai mare prioritate a Departamentului este siguranța și securitatea cetățenilor americani, inclusiv a personalului guvernului SUA din întreaga lume.

Context

Un oficial guvernamental ucrainean a spus că serviciile de informații ucrainene indică „pregătirea de a participa posibil direct” a Belarusului la invadarea Ucrainei. O astfel de mișcare „le-ar permite rușilor să-și folosească teritoriul și le-ar permite să treacă granița” în Ucraina. O a doua sursă din guvernul ucrainean, citată de CNN, spune că inclusiv administrația Biden ar fi transmis guvernului ucrainean că Belarus se pregătește să invadeze.

„Departamentul de Stat își adaptează continuu poziția ambasadelor și consulatelor din întreaga lume, în conformitate cu misiunea sa, cu mediul local de securitate și cu situația de sănătătate. În cele din urmă, nu avem o prioritate mai mare decât siguranța și securitatea cetățenilor americani, iar asta include personalul nostru guvernamental american și persoanele aflate în întreținerea acestora care servesc în întreaga lume”, a insistat Blinken.

Sursa foto: Unsplash / Levi Meir Clancy

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. La TV era data ca sancțiune pentru Belarus!!!!
    A dracu drzinformarea asta!

  2. Cea mai corectă atitudine este să nu te intereseze știrile din această peroadă.