G4Media.ro

Ambasada Rusiei intervine în campania electorală din Italia

captura twitter

Ambasada Rusiei intervine în campania electorală din Italia

Ambasada Rusiei la Roma a postat joi pe Twitter fotografii ale celor mai importanți lideri italieni alături de președintele Vladimir Putin, cu trei zile înainte de alegerile parlamentare italiene, potrivit Le Figaro.

„Extrase din istoria recentă dintre Rusia și Italia. Atâtea amintiri”, a scris ironic ambasada în descrierea celor patru fotografii atent selecționate care îi prezintă pe acești actori-cheie ai campaniei electorale, care s-au distanțat de Moscova de la invazia rusă în Ucraina.

 


În prima, Putin este văzut alături de fostul premier Giuseppe Conte (Mișcarea 5 Stele, antisistem), însoțit de cei doi viceprim-miniștri ai săi de la acea vreme, liderul eurosceptic al Ligii, Matteo Salvini, și actualul ministru de externe Luigi Di Maio (ex-5-Stele).

Matteo Salvini, un fan de lungă durată al lui Putin, care a mers până la a purta tricouri cu imaginea acestuia, s-a pronunțat împotriva sancțiunilor impuse Moscovei, pe care le-a considerat ineficiente și contraproductive.

Cea de-a doua fotografie îl arată pe președintele rus alături de Enrico Letta, care a fost prim-ministru în 2013 și care în prezent conduce Partidul Democrat (PD), principalul partid de stânga. În cea de-a treia fotografie, Putin este văzut într-o discuție în particular cu prietenul său Silvio Berlusconi, fost șef de guvern și lider al partidului conservator Forza Italia. Berlusconi, în vârstă de 85 de ani și candidat la Senat, a vizitat Crimeea anexată, dar s-a distanțat oarecum de Rusia după atacul asupra Ucrainei.

Ultima imagine îl arată pe un Putin zâmbitor dând mâna cu Matteo Renzi, care a fost șef de guvern între 2014 și 2016 și care acum conduce o mică formațiune centristă.

Favorită în preluarea puterii este Giorgia Meloni, preşedinta partidului Fraţii Italiei (Fratelli d’Italia, FDI), o mişcare politică cu un ADN post-fascist.

Partidul lui Giorgia Meloni, 45 de ani, este creditat cu aproximativ 24% din intenţiile de vot la alegerile legislative din 25 septembrie, înaintea Partidului Democrat (PD, centru-stânga).

Deviza ei este „Dumnezeu, patrie, familie”, iar priorităţile sale vizează închiderea graniţelor pentru a proteja Italia de islamizare, renegocierea tratatelor europene pentru ca Italia să îşi recapete controlul asupra destinului său, lupta împotriva „lobby-urilor LGBT” şi a „iernii demografice” pe care o traversează ţara, unde vârstă medie este cea mai mare din ţările industrializate, cu puţin în urma Japoniei. Pe 6 octombrie 2016, a denunţat pe Facebook „înlocuirea etnică în curs în Italia”, pe aceeaşi linie cu alte formaţiuni europene de extremă dreaptă.

Meloni a susținut în mod constant Ucraina în conflictul cu Rusia. Însă principalii săi doi aliați politici, liderul Ligii, Matteo Salvini, și șeful Forza Italia, Silvio Berlusconi, au pus la îndoială decizia Romei de a trimite arme Kievului.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter