G4Media.ro

Ambasada Rusiei a organizat o ceremonie la Dumbrăveni în cinstea generalului Suvorov,…

Foto: Ambasada Rusiei

Ambasada Rusiei a organizat o ceremonie la Dumbrăveni în cinstea generalului Suvorov, în plin îngheț al relațiilor dintre București și Moscova pe fondul invaziei din Ucraina

Ambasada Rusiei a organizat vineri, 24 noiembrie, o ceremonie în care a depus coroane de flori la monumentul generalului Alexandr Suvorov la monumentul din comuna Dumbrăveni (județul Vrancea), potrivit unui anunț al ambasadei. Ceremonia, la care nu au participat oficiali români, a avut loc în plin îngheț al relațiilor bilaterale, punctat de expulzări reciproce de diplomați.

În iulie 2023, România a cerut Ambasadei Rusiei să își reducă efectivul cu 40 de angajați, după ce în 2022 expulzase alți zece diplomați. Autoritățile ruse au recurs la gesturi similare.

Autoritățile de la București au acuzat Federația Rusă că folosește ambasada de la București atât pentru operațiuni de spionaj, cât și în scopuri propagandistice, pe fondul invaziei din Ucraina.

Ceremonia de la Dumbrăveni a avut loc cu ocazia împlinirii a 293 de ani de la nașterea comandantului militar care a marcat războaiele duse de Rusia în secolul 18.

La eveniment au fost prezenți însărcinatul cu afaceri al Republicii Belarus în România – Serghei Zhartun, atașatul militar, aerian și naval al Ambasadei Rusiei – Alexander Chuprina, conducerea Asociației de Prietenie Româno-Ruse, a Camerei de Cooperare Economică şi Culturală Româno-Rusă și a Fundației Dimitrie Cantemir filiala București, potrivit Ambasadei Rusiei.

În imaginile postate de Ambasada Rusiei pe rețelele sociale apare și ambasadorul Valeri Kuzmin.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. Observ ca au lipsit Shoshoaca si Teodosie.

 2. O rusine de tara si de natiune. Inca aveti monumente ale eroilor teroristi rusi

  • Ai dreptate
   Dar de statuile aviatorilor US care au bombardat Bucureștiul și România în 1944…ce zici, bos?

 3. Presupun și sper că nu au lipsit și câțiva ofițeri ai serviciilor noastre de informații – nu de alta, dar să știm cine mai iese în evidență la evenimente din astea, și cine trebuie urmărit.

 4. Fara nicio explicatie chiar!

 5. Monumentul trebuie dărâmat și nu mai trebuie să avem vreo gândire pro rusă pentru că acest popor este un popor cotropitor care numai suferință a adus României și Republicii Moldova..
  Ucraina merită să fie în UE și ajutată pentru a câștiga acest război nedrept care Rusia le-a adus multă suferință și noi trebuie să ajutăm Ucraina!!

 6. Unde erau Șoșoaca, Simion, Teodosie, Iliescu, Ciolacu, Iohannis?

 7. Daca dadea Kuzmin si o shaorma ceva venea si bila urlatoare de slanina,asa….

 8. @Ionut Parvulescu Nastase
  Subscriu: monumentul comemorează o „glorioasă” victorie pe valea Râmnicului a rușilor împotriva otomanilor. Victoria lor a avut valoare fix zero pentru cei de aici: ambele armate și încăierarea lor de la curbura Carpaților a fost doar un prilej de jaf, de distrugeri și de perpetuare a înapoierii culturale și economice a țărilor române. Comportamentul lor și rezultatul net al războiului (granița rusească pe Nistru) a prefigurat doar raptul teritorial din 1812, pe care rușii nici azi nu-l repudiază. Nu e nimic de sărbătorit în asta.