G4Media.ro

Ambasada Germaniei la București: ”Manifestări defăimătoare la adresa preşedintelui Iohannis, precum şi…

Ambasada Germaniei la București: ”Manifestări defăimătoare la adresa preşedintelui Iohannis, precum şi la trivializarea suferinţei de nedescris a victimelor Holocaustului”

Ambasada Germaniei la București a anunțat marți că se alătură celor spuse de reprezentanţii comunităţii evreieşti din România referitor la recentele manifestări defăimătoare la adresa preşedintelui Iohannis, precum şi la trivializarea suferinţei de nedescris a victimelor Holocaustului din partea a doi demnitari ai Guvernului Dăncilă: ministrul Culturii, Daniel Breaz, și consiliera premierului, Dana Varga.

Reprezentanța diplomatică a distribuit pe pagina oficială de Facebook postarea președintelui Federației Comunităților Evreiești din România, Aurel Vainer, care s-a declarat ”foarte surprins de declarațiile recente al domnului Valer Breaz – ministrul culturii și identității naționale și ministru interimar al educației naționale”, care a relativizat Holocaustul spunând că ”de-a lungul timpului au fost şi momente mai delicate, să nu le spunem neplăcute”.

”Există însă limite, granițe, bariere peste care nu se poate trece. Conceptul de Holocaust sau Shoah, cataclismul care s-a întâmplat în mod dorit, cu cele mai performante metode industriale ale omorului, practicate de regimul nazist și cele colaboraționiste, nu poate fi ambalat în moduri foarte abile pentru că omorurile au fost omoruri. Uciderea a 280.000-380.000 de evrei din România și aproximativ 135.000 de evrei din teritoriul ocupat vremelnic de de autorităţile horthyste, nu poate și nu trebuie să fie în niciun fel ignorată sau atenuată”, a scris Vainer pe Facebook.

El a amintit că este unul dintre supraviețuitorii Holocaustului din România, subliniind că poate să spună foarte multe lucruri despre ceea ce a trăit personal și despre ceea ce a trăit alături de familia sa.

”Iată de ce reprob total elucubraţiile verbale ale domnului ministru Breaz în legătură cu Holocaustul din România. Sunt și mai mâhnit pentru că acum două zile am avut o discuție față în față și mi s-a părut un om foarte rezonabil”, a subliniat Aurel Vainer.

El s-a referit și la “evenimentul editorial” în care președintele Klaus Iohannis, ”român de etnie germană”, a fost asemuit cu Adolf Hitler.

”A fost o caricatură penibilă, îngrozitoare. Nu pot admite că trăiesc împreună cu co-religionarii mei într-un stat condus de un nazist, așa cum a încercat și doamna consilier de stat Varga să îl înfățișeze pe Președintele României. Sunt indignat și protestez împotriva pentru acest lucru! Nu puține au fost mărturiile în care Președintele României, domnul Klaus Iohannis, și-a exprimat compasiunea și regretul profund pentru Holocaustul din România”, a adăugat Vainer.

”Fără îndoială, politica este politică, dar vorbesc din nou despre limite. De aceea, reprob această comparație sau o situare alăturată a Președintelui României cu Adolf Hitler, un criminal condamnat unanim de popoarele lumii democrate”, a conchis el.

Citește și:

Deputatul comunității evreiești, revoltat de comentariile ministrului Breaz privind Holocaustul și asocierea președintelui Iohannis cu Hitler, făcută de o consilieră a premierului Dăncilă: ”Există limite care nu pot fi depășite”

Președintele Comisiei de Cultură a Camerei Deputaților: Dacă Breaz şi Varga nu demisionează după afirmațiile și gesturile antisemite, trebuie demişi de urgenţă

O consilieră a Vioricăi Dăncilă l-a comparat pe președintele Iohannis cu Adolf Hitler / Institutul Elie Wiesel dezaprobă gestul ”politicianist”

Ministrul Daniel Breaz despre holocaustul împotriva romilor: De-a lungul timpului au fost şi momente mai delicate, să nu le spunem neplăcute

Foto: Ambasadorul Germaniei la București, Cord Meier-Klodt

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Breazule, ai cam festelit-o. Ai cam murdarit izmenele. Consiliera aia a lui Dancila cred ca umbla deja cu ele murdare

  • SI ce daca? Ei sunt in siguranta, fiind niste papitoi care executa tot ce li se spune. Daca ar fi fost o amenintare , vezi Androneasca, acum erau deja cu bagajele in strada.

 2. Daca are cineva vreun dubiu ca alea nu reprezinta parerile PSD-ului, doar ca unii au iesit cu ele mai vocal, se inseala amarnic.
  Genul asta de cacaturi nu apar pentru prima oara public, au mai existat derapaje de genul asta PSD, ceea ce implica faptul ca e ceva sustinut (vezi Valcov).
  Eu pun pariu ca nu va fi nici ultima oara cand se intampla asemenea gunoaie, pentru ca psd urmareste doar manipularea ordinara a celor saraci cu duhul, care asteapta doar un motiv pentru a-si justifica ura fata de toti si toate.

 3. Unde-i găsesc, Doamne, psdiștii pe acești imbecili de-i pun miniștri sau consilieri de stat?

 4. Sa inteleg , ca pe klauSS nu l-au condamnat unanim popoarele , de aceea nu poate fi alaturat cu respectivul personaj sinistru .
  Nici nu are cum sa fie „fuhrer” , deoarece el este un slugoi umil al lui merkel si-i al altora .

  • Si tu esti un slugoi umil jeghos pupincurist al Mafiei PSD.
   Du-te ba, Jeg ordinar ce esti.

 5. „Președintele României, domnul Klaus Iohannis, și-a exprimat compasiunea și regretul profund pentru Holocaustul din România”.

  • ANALfabeta Viorica Dancila, Mafia PSD, Postaci jegosi PSD-isti dispare-ti jegurilor.

  • Dispareti, boule… ti-ar fi zis dascalii, daca te-ai fi dus la scoala… ANALfabetule, asta e de la mine.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.