G4Media.ro

Ministrul Daniel Breaz despre holocaustul împotriva romilor: De-a lungul timpului au fost…

Ministrul Daniel Breaz despre holocaustul împotriva romilor: De-a lungul timpului au fost şi momente mai delicate, să nu le spunem neplăcute

Daniel Breaz, ministru al Culturii şi interimar la Educaţie, a considerat, potrivit unei declaraţii făcute vineri, că Holocasutul împotriva Romilor intră în categoria „momentelor mai delicate“ când anumite minorităţi au avut de suferit, precizând că nu se poate vorbi de momente „dificile sau neplăcute“, potrivit adevărul.ro

„De-a lungul timpului au fost şi momente mai delicate, să nu le spunem dificile sau să nu le spunem neplăcute; (…) anumite minorităţi au avut de suferit, ceea ce ne face să găsim momente cum este cel de astăzi, prin care readucem în atenţia, nu doar a românilor, ci a întregii naţiuni române, a întregii Europe, a întregii lumi, faptul că respectăm aceste minorităţiô, a declarat Daniel Breaz  în cadrul unei ceremonii care a avut loc vineri, 2 august, la Monumentul Holocaustului din Bucureşti, potrivit unei înregistrări difuzate de RFI.

Breaz nu este la prima declaraţie controversată, însă este pentru prima oară când un ministru Culturii pare să aibă o asemenea poziţie privind Holocaustul împotriva Romilor.

De altfel, recunoaşterea faptului că o parte a autorităţilor române din perioada 1940-1944 au colaborat cu autorităţile germane în uciderea persoanelor de etnie romă sau cu origini evreieşti rămâne în continuare un subiect ocolit de politicieni.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. Inca nu l-a demis nimeni?

  2. De la a fi rector la o prăvălie de diplome universitare de doi lei, la ministru calea e lungă. Nu doar că e o mediocritate si un incult, dar se dovedește că e și periculos si habar nu are ce e Holocaustul. Trebuie sa i se dea URGENT un șut în kjur.

  3. FaDoino, neplacut e cand te bate pantoful, fa !! Asta e varianta masculina a dancilezei de la Victoria !! Astia par o specie scapata din laboratoare genetice…. Doamne fereste !! Oare sa fie corecta constatarea ca in psd, la varf , intre cei activi, eligibili nu mai exista decat complet imbecili, musai cu diplome, care sunt in acelasi timp tupeisti si disponibili la praduiala si imoralitate daca nu direct infractori ?!

  4. Adica in mormanul de consiliei nu a fost nici un sofer, portar, fufa care sa-i scrie o fraza corecta, fie si de lemn , cretinului asta -instalat azi, interimar, la Ministerul educatiei ?!!!! Celor care nu stiu , creatura e ministru al culturii, si decan al unei facultati care nu e din Teleorman…………

    • Un dobitoc. Ba dobitocule, a omora oameni in masa este genocid. Ce s-a intamplat cu romii si evreii sa chiama holocaust.

  5. Bah nimicule, daca-ti era macelarita familia in holocaust si veneam sa ti spun a ca a fos un pic delicat…dat sa nu exageram sa spunem neplacut…ce spunea neuronu tau despre asta? Incerc sa te provoc mental ca poate facrm rost de un fratior neuronului singuratic…

  6. Ce pretentii sa avem de la un RECTor? Individul asta este nimic altceva decat un impostor tipic pesedist, sef peste o fabrica de diplome si autor al unor lucrari de doi lei, de nivel de liceu industrial.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.