G4Media.ro

Ambasada Chinei, despre Legea 5G: În cazul în care companiile chineze vor…

Ambasada Chinei, despre Legea 5G: În cazul în care companiile chineze vor fi excluse, interesele poporului român şi cooperarea chino-română economică şi comercială vor fi afectate substanţial

Ambasada Chinei a reacţionat după promulgarea Legea privind implementarea tehnologiei 5G, avertizând că, în cazul în care companiile chineze vor fi excluse, interesele poporului român şi cooperarea chino-română economică şi comercială vor fi afectate substanţial. Conform reprezentanţei diplomatice, abaterea de la normele industriei şi standardele tehnice pentru a judeca securitatea cibernetică este împotriva simţului ştiinţific şi este o negare a principiilor economiei de piaţă şi a concurenţei loiale, esenţa acesteia fiind abuzarea conceptului de „securitate naţională”, în vederea excluderii anumitor ţări şi companii, reprezintă un act tipic de discriminare şi suprimare politică

”Companiile chineze de telecomunicaţii au un istoric bun de siguranţă şi au lucrat mult timp în România cu sârguinţă respectând legea , au adus contribuţii remarcabile la îmbunătăţirea industriei comunicaţiilor, la dezvoltarea economică, şi la ocuparea forţei de muncă şi bunăstarea poporului. Suntem încrezători că dacă România va menţine un mediu de piaţă prietenos, investiţiile companiilor chineze în România vor fi extinse şi vor aduce mai multe beneficii cetăţenilor români, iar în cazul în care companiile chineze vor fi excluse, interesele poporului român şi cooperarea chino-română economică şi comercială vor fi afectate substanţial”, a transmis Ambasada Chinei la Bucureşti.

China respectă dreptul României de a legifera în domeniul securităţii cibernetice, în acelaşi timp, întrucât legislaţia 5G determină posibilitatea companiilor chineze de a se bucura sau nu de un mediu de afaceri echitabil, drept, deschis şi transparent, suntem extrem de preocupaţi de această lege, notează ambasada.

Conform aceleiaşi surse, securitatea reţelei 5G este o preocupare generală a comunităţii internaţionale.

”Toate părţile ar trebui să pledeze în favoarea conceptului de cooperare deschisă în domeniul securităţii cibernetice, să susţină principiul acordării importanţei egale dezvoltării şi securităţii, să discute împreună standarde şi reguli pentru securitatea reţelei 5G, promovând astfel o dezvoltare sănătoasă şi durabilă a economiei digitale şi să construiască o comunitate cu un viitor comun în spaţiul cibernetic, care este paşnic, sigur, deschis, cooperant şi ordonat. Abaterea de la normele industriei şi standardele tehnice pentru a judeca securitatea cibernetică este împotriva simţului ştiinţific şi este o negare a principiilor economiei de piaţă şi a concurenţei loiale, iar esenţa acesteia fiind abuzarea conceptului de „securitate naţională” în vederea excluderii anumitor ţări şi companii, reprezintă un act tipic de discriminare şi suprimare politică”, menţionează reprezentanţa diplomatică.

Esenţa spirituală a statului de drept este echitatea şi dreptatea, mai arată reprezentanţii ambasadei.

”Evident, legile discriminatorii nu numai că vor împiedica în mod serios dezvoltarea industriilor relevante din ţara în cauză, vor afecta interesele consumatorilor, dar şi vor submina în mod grav mediul de afaceri orientat spre piaţă liberă, respectarea statului de drept şi internaţionalizare din ţara respectivă, vor reduce atractivitate pentru investiţiile străine şi companiile multinaţionale şi, în cele din urmă, vor provoca un impact serios negativ asupra imaginii şi intereselor ţării respective”, precizează Ambasada Chinei.

Companiile chineze de telecomunicaţii au un istoric bun de siguranţă şi au lucrat mult timp în România cu sârguinţă respectând lege , au adus contribuţii remarcabile la îmbunătăţirea industriei comunicaţiilor, la dezvoltarea economică, şi la ocuparea forţei de muncă şi bunăstarea poporului, subliniază ambasada.

”China şi România se bucură de o prietenie tradiţională, iar realizările de cooperare acumulate de la stabilirea relaţiilor diplomatice de peste 70 de ani în urmă, nu au venit cu uşurinţă. Derularea cooperării bilaterale pe baza respectului reciproc, beneficiului mutual şi câştigului în comun corespunzând intereselor comune ale ambelor ţării. Adoptând o perspectivă pe termen lung, ar trebui să promovăm dezvoltarea continuă a parteneriatului amplu de prietenie şi cooperare dintre cele două ţări aflate în noua situaţie. Facem apel la partea română să susţină ferm statul de drept, să trateze companiile chineze într-un mod echitabil, drept şi nediscriminatoriu şi să întreprindă acţiuni concrete pentru a menţine interesele generale ale cooperării pragmatice bilaterale. Guvernul chinez va continua să protejeze ferm drepturile şi interesele legitime ale companiilor chineze”, conchid reprezentanţii ambasadei.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri Legea privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice şi de comunicaţii de interes naţional şi condiţiile implementării reţelelor 5G.

Senatul a adoptat, decizional, luni proiectul de lege proiectul de lege care reglementează implementarea reţelelor 5G. Au fost 117 de voturi „pentru”, 13 „împotrivă” şi o abţinere.

Legea prevede că furnizorii de comunicaţii vor putea utiliza în reţelele 5G numai tehnologii, echipamente şi programe software de la producători autorizaţi în prealabil prin decizie a prim-ministrului, pe baza avizului conform al CSAT. Senatorii au prelungit însă de la 5 ani la 7 ani termenul până la care mai pot fi folosite tehnologiile, echipamentele şi programele software neautorizate conform noii legi, cu excepţia anumitor componente.

Legea conferă ultimul cuvânt Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) în ceea ce priveşte autorizarea proiectelor şi exclude practic compania chineză Huawei de la operaţiunile de realizare a echipamentelor.

Pentru a putea participa la construirea reţelelor de telecomunicaţii 5G în România, o companie trebuie să îndeplinească mai multe condiţii: a) nu se află sub controlul unui guvern străin, în lipsa unui sistem juridic independent; b) are o structură transparentă a acţionariatului; c) nu are un istoric de conduită corporativă neetică; d) se supune unui sistem juridic care impune practici corporative transparente.

Compania chineză Huawei a fost, însă, supusă unor sancţiuni din partea SUA pentru conduită corporativă neetică şi se află sub jurisdicţia Chinei, care nu impune practici corporative transparente.

sursa: News.ro, sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

26 comentarii

 1. Lol, imi vine si sa vars o lacrima pentru interesele poporului roman aparate de statul chinez…

  In alta ordine de idei, sa vina apologetii modelului chinezesc, carora capitalismul si multinationalele occidentale le put, dar pentru care firme din China sau Rusia merg…

  • China si rusia sunt tarile cu capitalismul cel mai curat si corect.
   Comunismul vine acum din sua, canada si europa occidentala, unde s-a impus ingenuncherea in fata blm-istilor si a lgbt-istilor

  • Hai ca nici n-a durat mult.
   Nea trollache fost votant USSR actualmente lingator de funduri de dictatori ne explica ce curat e capitalismul in China si Rusia.

   Bravo partidul iti mareste punctajul social pentru actiunile de propăşire a intereselor CCP, mai ai dreptul la inca o portie de internet si 2 boluri de orez. Nu uita sa continui sa mai dai in gât pe vecinii care nu sunt suficient de dedicati cauzei ca sa ii putem trimite in lagarele de reeducare. Lins placut tovarase, Winnie the Pooh te apreciaza.

  • @ABC: ai uitat sa treci pe lista luminilor capitalismului Coreea de Nord. Ai pierdut ocazia sa primesti ca premiu posibilitatea de a vedea un film despre viata cocalarului ala obez care ii conduce spre capitalism in zbor!

 2. Slabim concurenta si invotaia, si intarim mafia…Sanctiunile SUA sunt aplicate discriminatoriu cata vreme statul roman este condamnat la CEDO pentru atrocitatile in stil mafiot asupra sefei DNA comise de ministrul justitiei, judecatorii CCR si Presedintele Romaniei, Justitia Romana criticata de raportul MCV, GRECO si Comisia de la Venetia pentru coruptie.

 3. Mancatorii de lilieci se îngrijorează de bunăstarea poporului român. :)))) Mai dau drumul unui virus, mai trimit niște colete cu măști defecte. Partidul Comunist Chinez este cea mai mare amenințare de securitate a lumii de azi, China trebuie izolata. Occidentul trebuie să devină self sufficient și să nu mai cumpere nimic de la producătorii de viruși.
  Huawei a furat tehnologii din toată lumea. Au furat totul de la Nortel, așa au ajuns să fie bagati in seamă.

  • Mult mai probabil este ca originea virusului sa fie la G24 sau G7 fiecare din ei cu avantajele lor.Spui de dictatura Chineza?Pai si UE e tot o dictatura din moment ce de la infiintarea acestui clan nu a fost nicaieri un referendum national pe nici o tema promovata de UE.Se voar taia gazele,petrolul vom manca viermi si carne de laborator etc a intrebat Democratia UE cetatenii ce vor si cum vor.Cat priveste 5 G stim ca toata clasa polituca din RO adora sa pupe in fund UE,sa stea in genunchi in fata lor si nu se gandeste nici unul la ce vrea cetateanul sau la ce e bine si ce nu pentru Romania.Niste lingai toti.Poate se naste si la noi un Orban ca al ungurilor

  • Numai afaceri paguboase facem.Tara de cacat si pagubosi.Lingem curu la americani.

 4. ..becalistii si vozganistii se bucura …stiu ei de ce …

 5. Sa ii vad pe chinezi ca nu mai vand marfa pe aculica……

 6. Cât tupeu p3 acesti chinezi ….. au distrus toata lumea cu corona virus …. Si tot ei vorbesc de interese…. cine dracu mai doreste sa cumpere produse chin3ze este un fraier ….merita un blocaj international china pentru toate porcariile făcute cu acest corona virus….. mama lor …ne au distrus 1 an si ceva din viata

 7. Multumim de îngrijorare!!! Primim cumva cu prioritate noile boli chinezești?

 8. DE CE NU SPUNETI CA DIN CHINA AU VENIT PESTE 2000 DE VAPOARE CU DEȘEURI TOXICE CARE SA AJUNGA PE TERITORIUL ROMÂNIEI DAR DATORITA UNUI PROCUROR PATRIOT NU SA INTAPLAT. STATUL Român e corupt așa că e posibil să le iasă jocul.

 9. „…cooperarea economică și comercială chino-română vor avea de suferit „. Adică ce? Nu ne mai vând chinezii chinezăriile lor? Că mare lucru noi nu exportăm în China. Ei cumpără de la noi doar materii prime.

 10. Baaaa cata prostie la poporul asta…….Germania face afaceri cu Rusia si China…..Franta la fel și putem continua…..noi suntem smecherii Europei…..le pupam cabanosul la americani…..ce tari suntem. Ca politicul este corupt si nu suntem în stare decât sa luam praful dupa toba si multa clanta, asta este alta discuție…..si fara propaganda de partid ca știm si noi ca tronul de la Cotroceni il dau americanii ……..cui trebuie nu cui merita

  • E adevarat, muci-in-ceaii au doar un chistoc amarat, dar daca ajungi pe „mana” lor ai sa crezi ca este vorba de un caltabos! Pupa-le tu chistocu’ si bucura-te de minunile tehnologiei si merceologiei cumparate de la dragonul rosu!

 11. Trăiască CHINA.

 12. Ținți lei ăștia m-au induiosat si eu tare sunt sensibil și brusc mi se rupe ciogârtu de amenințarea lor,iutuf țiganii in tur ca poate asa scăpăm de toți.Ba da nu mai mor beliții ăștia odată sa scape de noi !?

 13. Cea mai proasta marfa care a inundat tara dupa ’90: made in china. Sictir orezari!

 14. Extraordinar cat de multi prostaci care ridica osanale la ruznaci si la muci-in-ceai! Parca exista din ce in ce mai multi retardati in Romanika!

 15. Am o propunere pentru iubitorii de ruznaci si de muci-in-ceai: ia mergeti voi intr-una din aceste tari si scrieti despre piticul cracanat sau despre Mr. shithole (daca nu stiti despre cine e vorba, cititi aici:
  https://multilingualconnections.com/blog/president-shithole-adventures-machine-translation/
  )
  ca sunt ficusi, plavani, zombies sau ce mai scrieti voi pe aici despre oficialii Romani. Ajungeti voi zombies cat ai zice peste!

 16. Eu nu folosesc chinezarii. Cer medicilor care ma opereaza sa foloseasca numai masti si manusi chirurgicale din Elvetia. Daca voua vi se da altceva, asta e! Nu mai fiti saraki, cumparati numai de firma.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.