G4Media.ro

Alte 30.000 de teste au fost cumpărate pentru testarea bucureștenilor/ Inițial, programul…

Alte 30.000 de teste au fost cumpărate pentru testarea bucureștenilor/ Inițial, programul gestionat de Primărie și de Adrian Streinu-Cercel își propunea testarea a 10.000 de persoane

Gabriela Firea a anunțat, la Realitatea Plus, că Primăria Generală împreună cu primăriile de sector au cumpărat 30.000 de teste pentru  populația Capitalei, testări care se vor face în cadrul programului demarat de PMB împreună cu Institutul Matei Balș, condus de către Adrian Streinu-Cercel.

”Am cumpărat 30.000 de teste împreună cu primăriile de sector pentru proiectul dlui Adrian Streinu-Cercel și sunt convinsă că proiectul va avea succes”, a precizat Gabriela Firea.

Ea a spus că testele rapide care se vor face asupra unui eșantion stabilit de către Institutul Matei Balș, iar măsura va ajuta la reducerea numărului de cazuri. ”Ideal ar fi să se înceapă acest lucru în toate aglomerările urbane”, a adăugat Firea.

Primarul general a precizat că alte 6.000 de teste au fost cumpărate pentru cadrele medicale din spitalele administrate de capitală și alte 20.000 pentru angajații din serviciile considerate esențiale, precum cel din domeniul energetic, al asistenței sociale ș.a.m.d.

Context. Pe 26 martie, Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului „Matei Balș”, a declarat, într-o discuție cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, pe care aceasta a transmis-o live pe Facebook, faptul că se va face testarea pentru coronavirus a unui eșantion de peste 10.000 de locuitori ai Bucureștiului și că are acceptul noului ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, pentru acest proiect.

„Am discutat aseară și astăzi, după ce domnia sa depune jurământul vom avea o întâlnire. E un proiect care trebuie susținut de toată lumea, pentru că ne dă imaginea clară a modului în care se mișcă virusul în populație. Am vorbit cu dl Tătaru și am reconfirmat acest proiect”, a spus Streinu-Cercel.

Anunțul lui Adrian Streinu-Cercel vine după ce fostul ministru al Sănătății, Victor Costache, declara cu o zi înainte, pentru Știrile ProTV, că întreaga populație a Bucureștilor va fi testată pentru coronavirus, echipe medicale urmând să meargă din ușă în ușă pentru a-i testa pe locuitorii Capitalei. A doua zi dimineața, Victor Costache a fost schimbat din funcție.

Streinu-Cercel a explicat să studiul este făcut pentru o populație de 2 milioane de locuitori și, pentru a da o imagine asupra circulației virusului, este necesar să fie testate 9.558 de persoane, dar pentru a lua în calcul și faptul că nu pot fi găsiți toți acasă, eșantionul a fost dimensionat la 10.514.

Foto: Gabriela Firea (Inquam Photos/ Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Firoaica Vrăjitoarea mincinoasă si furacioasa nu se lasă, peste o săptămână o sa behaie că a luat 50 000, apoi se ascunde 2 saptamani si apare iar si zice ca a cumpărat 500 000….

  • Acele 10000 de teste, care nu exista, sunt acum 30000 de teste.

   Din fericire pentru Firea, Curtea de Conturi e parte din posesiile PSD.

 2. E disperata cu testele astea!Altceva nu face toata ziua.La suceava se chinuie oamenii aia si abia proceseaza 400 de teste pe zi si ea bate campii cu cercel al ei.Nu va mai satura Dumnezeu!!

  • Astea ale ei sunt „rapide” si, din experienta internationala, au o precizie mai proasta decat daca ai da cu banu’ sau ai numara din doi in doi …

 3. Pina vin testele se termina epidemia

 4. Doamna, doamna, cred ca am gasit primele 10.000 de teste cu care va laudati dvs. acu’ vreo doua saptamani, inainte s-o lasati moarta … Vi le dau inapoi?! 😈

  Incercati aici, doamna: https://www.g4media.ro/prima-ancheta-legata-de-pandemia-covid-19-a-fost-rezolvata-prin-clasare.html

  Lasati-o pe asta cu 30.000, ca nici nu le aveti, nici nu va crede nimeni.
  Poate le taiati in 3 pe primele 10.000 alea, ca pe pastile, va ajuta si prietenii de la Politie si Procuratura … :))

 5. Asta e publicitate electorala. Ce face Firea si Partidul cand lumea moare prin spitale? Campanie electorala !

 6. vedeti ca asta va face teste de sifilis !

 7. Rezulta un plus de 30 de mii de voturi.