G4Media.ro

Alocarea a aproximativ 14 milioane de euro României pentru combaterea pandemiei, înainte…

Alocarea a aproximativ 14 milioane de euro României pentru combaterea pandemiei, înainte de votul final în Parlamentul European / Comisia pentru bugete a adoptat propunerea cu o largă majoritate

Comisia pentru bugete a Parlamentului European a fost de acord cu mobilizarea Fondului de Solidaritate al Uniunii Europene pentru a sprijini România și alte 19 țări europene în lupta pentru gestionarea pandemiei de COVID-19, europarlamentarul Siegfried Mureșan (PNL, grupul PPE) precizând că decizia a fost luată cu o largă majoritate.

În total, sunt aproximativ 400 de milioane de euro din Fondul de Solidaritate UE care pot fi folosite pentru acoperirea unora cheltuieli făcute de cele 20 de state membre pentru combaterea pandemiei.

Din acaestă sumă, aproximativ 14 milioane de euro vor ajunge în România.

Banii vor putea fi folosiți pentru a acoperi o parte din cheltuielile cu măsurile menite să acorde rapid asistență, inclusiv măsurile de prevenire, monitorizare sau control al răspândirii bolilor, de combatere a riscurilor grave pentru sănătatea publică sau de atenuare a efectelor acestora asupra sănătății publice, precizează europarlamentarul Siegfried Mureșan într-o postare pe Facebook.

Votul final în Parlamentul European va fi dat săptămâna viitoare.

Pe 13 aprilie, Comisia pentru bugete a fost de acord cu transferarea a peste 400 de milioane de euro din rezerva pentru solidaritate a UE către Fondul de Solidaritate, un demers necesar pentru a aprobat acum decizia privind alocarea banilor.

Parlamentul European a votat, anul trecut, ca Fondul de Solidaritate să poată fi folosit și pentru combaterea crizelor sanitare, precum pandemia de COVID-19.

Sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter