G4Media.ro

Siegfried Mureșan anunță că România va primi 14 milioane de euro pentru…

Sursa foto: Comisia Europeană

Siegfried Mureșan anunță că România va primi 14 milioane de euro pentru combaterea pandemiei din Fondul de Solidaritate al UE / Decizia finală va fi luată în luna mai

Europarlamentarul Siegfried Mureșan (PNL, grupul PPE) a anunțat că României îi vor fi alocate 14 milioane de euro din fondurile europene de urgență pentru combaterea pandemiei de COVID-19 , în urma deciziei din Comisia pentru bugete a Parlamentului European de a transfera peste 400 de milioane de euro din rezerva pentru solidaritate a UE către Fondul de Solidaritate, votul final urmând să fie dat în luna mai.

„Odată transferați acești bani în visteria Fondului de Solidaritate, legislația europeană ne va permite să ajutăm țările europene cu acoperirea unei părți din cheltuielile cu măsurile urgente de combatere a pandemiei și protejare a oamenilor. Pentru a putea face acest lucru, vom adopta în luna mai decizia formală de mobilizare a Fondului de Solidaritate, iar apoi banii vor merge către România și celelalte țări”, a precizat Siegfried Mureșan.

În total, vor beneficia de fonduri de urgență 20 de state europene.

Potrivit europarlamentarului PNL, cele 14 milioane de euro pe care România le va primi vor acoperi o parte din cheltuielile cu măsurile menite să acorde rapid asistență, inclusiv medicală, populației afectate „de o situație de urgență majoră de sănătate și să protejeze populația de riscul de a fi afectată”.

„Ne referim inclusiv la măsurile de prevenire, monitorizare sau control al răspândirii bolilor, de combatere a riscurilor grave pentru sănătatea publică sau de atenuare a efectelor acestora asupra sănătății publice”, a explicat Mureșan pe Facebook.

Parlamentul European a votat, anul trecut, ca Fondul de Solidaritate să poată fi folosit și pentru combaterea crizelor sanitare, precum pandemia de COVID-19.

Sursa foto: Comisia Europeana

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. acești bani ii returnam într-un fel sau altul, dar se duc in mare parte in buzunarele politicienilor si acolitii lor.

  • Poi tocmai asta era si ideea….Nomenklatura la nivel de _ue…ma tem ca by design.
   Tiparul asta il vezi in fostele tari comuniste, poate asa sunt cumparati de catre bruxelles.

 2. Tipic pentru acest politruc parașutat la Brucsel: „am rezolvat, vom primi”, deși încă nu s-a votat și nici nu s-a dat decizia. Ăsta n-a reușit să aducă un ban în țară de când e acolo, doar cheltuieli.
  La fel ca în cazul celor „80 de miliarde de euro” pe care le-am primit, că au fost „negociate” de Werner.

 3. alta lichea cu ale sale goange de prostit populimea imbecilizata.
  buey muresane, pana la banii u.e. este cale lunga si nici nu stii unde e destinatia.

 4. 14 milioane de euro la 20 de milioane de romani?
  Da, O sumā impresionanta.:))))

 5. Ajutor de 3 Roni la fiecare!!!!:)))))