G4Media.ro

Alina Gorghiu: Am iniţiat demersuri cu Canada, cu Mexic pentru a îmbunătăţi…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Alina Gorghiu: Am iniţiat demersuri cu Canada, cu Mexic pentru a îmbunătăţi cadrul legal privitor la extrădare. Avem în vedere încheierea de tratate bilaterale cu un număr de 13 ţări

Ministra Justiţiei Alina Gorghiu a anunţat că a iniţiat demersuri pentru a îmbunătăţi cadrul legal privind extrădarea cu ţări precum Canada şi Mexic şi este avută în vedere încheierea unor tratate bilaterale în acest sens cu un număr de 13 state, transmite News.ro

„Cu privire la soluţii, am prezentat Guvernului şi câteva soluţii pentru îmbunătăţirea trendului favorabil existent acum. Astfel lipsa unei intervenţii legislative rapide în materie penală ar fi putut să fie interpretată, în mod eronat, drept o legitimare a sustragerii executării pedepselor definitive privative de libertate.

De aceea am modificat Codul penal aşa cum v-am spus cu privire la evadare”, a afirmat Alina Gorghiu, după şedinţa de joi a Guvernului.

Ea a mai spus că a iniţiat demersuri privind îmbunătăţirea cadrului legal şi a tratatelor privind extrădarea cu ţări precum Canada şi Mexic şi este avută în vedere încheierea unor tratate bilaterale cu un număr de 13 ţări.

„Consolidarea cadrului bilateral, prin adoptarea de noi instrumente, semnarea sau aderarea la anumite instrumente multilaterale care pot aduce o valoare adăugată. Vorbesc de acele tratate de extrădare pe state care sunt non-UE. Am iniţiat demersuri cu Canada, cu Mexic suntem aproape pe final de discuţii şi sunt alte ţări cu care avem discuţii pentru a îmbunătăţi cadrul legal privitor la extrădare.

Între România şi Canada există un tratat de extrădare care datează din 1983. De aceea am discutat şi cu departamentul de Justiţie al Canadei şi s-a agreat de principiu începerea negocierii. De asemenea, în perspectivă avem în vedere încheierea de tratate bilaterale cu un număr de 13 ţări, fiind prezentată Guvernului în raport această situaţie”, a completat Gorghiu.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...