G4Media.ro

Alianța USR PLUS vrea să-l coopteze pe Ivan Patzaichin în procesul de…

Alianța USR PLUS vrea să-l coopteze pe Ivan Patzaichin în procesul de numire a noului șef administrator al Deltei Dunării

Alianța USR PLUS l-a invitat pe fostul canotor Ivan Patzaichin să participe la un proces de consultare care să stabilească noul șef al Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), potrivit unui comunicat de presă.

Numirea conducerii ARBDD a revenit Alianței USR PLUS în urma negocierilor cu PNL și UDMR, partenerii din coaliția de guvernare.

Dacian Cioloș și Dan barna, co-președinții Alianței, l-au invitaat pe Ivan Patzaichin să formeze un grup consultativ reprezentativ pentru Delta Dunării din care să facă parte asociații și actori relevanți și cu interese diverse, iar fostul mare sportiv a acceptat. Acest grup consultativ va avea rolul de a stabili mandatul viitorului guvernator și profilul ideal al candidatului.

Pe baza acestui propunerilor acestui grup consultativ, Alianța USR PLUS va numi viitorul guvernator al Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD).

Delta Dunării este o miză politică semnificativă, dat fiind că Administrația Rezervației gestionează atât fonduri guvernamentale și europene, cât și activități precum turismul sau pescuitul în deltă. De altfel, Bogdan Olteanu, fostul viceguvernator al Băncii Naționale a României și fost președinte al Camerei Deputaților, a fost condamnat anul trecut la 5 ani de închisoare pentru trafic de influență în cazul numirii lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei, după ce a primit mită un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.

„Vreau să scoatem Delta Dunării din circuitul politizării pentru că dezvoltarea durabilă a zonei e un obiectiv național și chiar european prin valoarea și marimea finanțărilor de la UE care pot fi atrase. Faptul că implicăm în această alegere a conducerii ARBDD, încă de la început, asociații de pescari, asociații care protejează patrimoniul cultural sau actori din turism este pentru că vrem o viziune împărtășită pentru viitorul Deltei și o colaborare strânsă între comunitate și administrație“, spune Dacian Cioloș, copreședinte USR PLUS, deputat european și președintele Renew Europe, potrivit comunicatului citat. (Foto: Ivan Patzaichin alături de activiști din Delta Dunării / contul oficial de Facebook)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Un exemplu de gandire moderna, de perspectiva si fara interese politice ! Daca se va urmari ca in toate domeniile sa fie mentinuta o asemenea politica, Alianta USR PLUS va deveni un partid de viitor !

  2. Tot Bogdan Olteanu face legea in Delta.

  3. Ivan Patzaichin este un munte de demnitate și buna educație . Sper că nimeni nu dorește discreditarea marelui campion . In rest ideea mi se pare interesanta.

  4. Ba pesimistule spre surprinderea ta IVAN Patzaichin a acceptat propunerea, zgarie-te ca puti a comunist, bravo lui ca se implica, toti retarzii îl iau pe nu in brate, nu se poate, nu poate, nu se amesteca,ba uite ca poate si ca se implica. Comunistilor zgariati-va de ciuda,ghilotinati-va

  5. Ivan Padzaichin, acest monstru sacru al sportului romanesc, care de-a lungul anilor ne-a facut mandri de nenumarate ori si care, ca om al Deltei, a facut extrem de mult bine Deltei si oamenilor de aici, merita pe deplin un loc in acest consiliu consultativ. Experienta, determinarea si dragostea sa pentru DELTA, pentru locurile sale natale, il recomanda pentru a ocupa un loc in acest consiliu cosultativ. Numai oamenii locului stiu toate greutatile cu care se confrunta, deci la ei trebuie apelat in primul rand. Sa speram ca odata pentru totdeauna politica nu se va mai amesteca in lucruri la care nu se pricepe.Pentru cei care plangeti pe umarul pliticienilor: o resursa bogata mai putin la furaciuni. BRAVO USR-PLUS! Viitorul pare frumos si lumunos.