G4Media.ro

Alexei Navalnîi riscă o condamnare la zeci de ani de închisoare într-un…

Sursa foto: Odd ANDERSEN / AFP

Alexei Navalnîi riscă o condamnare la zeci de ani de închisoare într-un nou proces, care începe luni/ Opozantul rus este acuzat de “extremism”

Opozantul rus Alexei Navalnîi riscă o condamnare la zeci de ani de închisoare într-un nou proces, pentru “extremism”, care începe luni şi ilustrează climatul de represiune în Rusia, în contextul conflictului din Ucraina, relatează AFP, citată de News.ro.

De la începutul ofensivei militare din Ucraina, în februarie 2022, cei mai mulţi opozanţi care nu au fugit din Rusia au fost încarceraţi sau urmăriţi penal, în special pentru că au denunţat conflictul.

Navalnîi ispăşeşte deja o pedeapsă de nouă ani de închisoare pentru “fraudă”, condamnare pe care el o consideră una politică.

Opozantul în vârstă de 47 de ani, care în 2020 a supravieţuit unei otrăviri pe care i-o impută Kremlinului, riscă acum o pedeapsă de până la 30 de ani de închisoare într-un nou proces. El este acuzat în special de extremism şi că a “reabilitat ideologia nazistă”.

Navalnîi spune că este vizat şi de un dosar de terorism, pentru care riscă închisoarea pe viaţă.

Procesul are loc în colonia penitenciară de înaltă securitate K-6 din Melekhovo, la 250 de kilometri est de Moscova. Apărătorii lui Navalnîi au avut la dispoziţie doar zece zile pentru a analiza cele 196 de volume ale dosarului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...