G4Media.ro

Alexei Navalnîi a cerut ajutorul unei comisii publice pentru a obţine injecţii…

sursa foto: Twitter

Alexei Navalnîi a cerut ajutorul unei comisii publice pentru a obţine injecţii cu analgezice pentru dureri grave pe picior

Criticul Kremlinului Alexei Navalnîi, încarcerat într-o închisoare din Rusia, a solicitat ajutorul unei comisii publice pentru a obţine injecţii cu analgezice pentru dureri grave pe picior, a afirmat şeful acestei comisii, într-un comunicat citat de Reuters.

Navalnîi a fost închis luna trecută, pentru o pedeapsă de doi ani şi jumătate, primită pentru acuzaţii despre care afirmă că sunt motivate politic.

Acesta a fost arestat în ianuarie, la întoarcerea în Rusia din Germania, unde şi-a revenit după ce a fost otrăvit cu agentul neurotoxic noviciok.

Politicianul de opoziţie, în vârstă de 44 de ani, a afirmat într-un comunicat că cererea sa pentru a fi tratat de către un medic civil a fost respinsă şi că a fost trezit de un paznic la fiecare oră în timpul nopţii, într-o încercare deliberată de a-i submina sănătatea.

Membrii unei comisii publice locale de monitorizare, un organism semi-oficial cu acces la închisorile ruseşti, l-au vizitat vineri pe Navalnîi în colonia penală în care se află, la 100 de kilometri la est de Moscova.

”Dintr-o conversaţie (cu Navalnîi) am aflat că simte durere la picior şi a cerut ajutor pentru a face injecţii cu Diclofenac pentru reducerea durerii. El este capabil încă să meargă”, a declarat Viaceslav Kulikov, şeful comisiei, într-un comunicat transmis online.

Comisia nu a spus dacă Navalnîi a primit injecţiile analgezice pe care le-a cerut.

”Ne-am… asigurat că solicitarea sa a fost înregistrată oficial”, a spus Kulikov.

O purtătoare de cuvânt a unui departament regional al autorităţii penitenciare din Rusia a refuzat orice comentariu imediat.

Diclofenacul este un medicament care reduce inflamaţia şi durerea şi este utilizat pentru tratarea problemelor cu articulaţiile, muşchii şi oasele, se arată în informaţiile de pe site-ul Serviciului Naţional de Sănătate din Marea Britanie.

Navalnîi a spus că singurul său tratament a fost două pastile de ibuprofen pe zi şi un diagnostic neclar.

Avocatul lui Navalnîi, Vadim Kobzev, care l-a vizitat pe politician cu o zi înainte de monitorizarea publică, a declarat că nu este la curent cu solicitarea sa de injectare a analgezicului.

Două duzini de medici ruşi au declarat într-o scrisoare deschisă, publicată online duminică, că Navalnîi ar putea suferi de consecinţele otrăvirii sau de o nouă boală cauzată de recuperarea incompletă.

”Ne temem de ce este mai rău. Lăsarea unui pacient cu această afecţiune fără ajutor, poate fi chiar nevoie de o operaţie, poate duce la consecinţe grave, inclusiv la o pierdere ireversibilă, totală sau parţială a funcţiilor membrelor inferioare ”, au spus medicii în scrisoarea publicată de publicaţia rusă The Insider.

sursa: News.ro

sursa foto: Twitter

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Pacat. Nicio fapta buna nu ramane nepedepsita.