G4Media.ro

Alexandru Rafila (PSD): Vaccinul AstraZeneca, eficace la persoanele din categoria celor între…

Alexandru Rafila (PSD): Vaccinul AstraZeneca, eficace la persoanele din categoria celor între 18 şi 55 de ani

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat, miercuri, că vaccinul anti-COVID AstraZeneca este eficace la persoanele cu vârste între 18 şi 55 de ani, iar dacă s-ar fi încadrat la această grupă l-ar fi folosit.

„Vaccinul AstraZeneca este un vaccin eficace la persoanele din categoria celor între 18 şi 55 de ani, este vorba de grupa de populaţie la care s-au făcut studiile clinice şi pe care există studii de siguranţă şi de eficacitate. E foarte interesant, am citit un articol referitor şi la vaccinul de la Pfizer, de exemplu, şi se pare că în teren, atunci când îl folosim în mod real, cele două vaccinuri sunt superpozabile, adică răspunsul imun protector după prima, respectiv după a doua doză, este asemănător la vaccinul Pfizer şi la vaccinul AstraZeneca”, a afirmat Rafila, la Palatul Parlamentului, întrebat ce părere are despre eficacitatea vaccinului AstraZeneca, citat de Agerpres.

În opinia sa, toate cele trei vaccinuri aprobate în acest moment sunt „extrem de utile” şi trebuie administrate aşa cum recomandă producătorii.

„Noi discutăm de două lucruri diferite – eficacitatea este performanţa în timpul unui studiu clinic, iar eficienţa este performanţa în viaţa reală. Un vaccin se conservă mai greu, se manipulează mai greu şi atunci sigur că eficienţa este ceva mai mică decât eficacitatea, altul care se manipulează mai uşor, este mai stabil, are o eficienţă mai apropiată de eficacitatea obţinută în studiul clinic. Coroborând toate aceste lucruri, cred că toate cele trei vaccinuri aprobate în acest moment sunt extrem de utile şi ele trebuie administrate aşa cum recomandă producătorii”, a explicat Alexandru Rafila.

El le-a transmis românilor să se vaccineze pentru că acest lucru este „foarte important”.

„Mie îmi pare rău că nu mai sunt în categoria de vârstă 18 – 55 de ani. Cu siguranţă aş fi folosit şi eu vaccinul de la AstraZeneca, să nu existe niciun fel de dubiu apropo de utilitatea acestui vaccin”, a spus deputatul PSD, potrivit Agerpres.

Citește și:

De astăzi se pot face programări pentru vaccinul AstraZeneca. Se pot vaccina persoanele între 18 și 55 de ani. Rapelul se va face doar la cabinetul la care are loc prima vaccinare

sursa foto: astrazeneca.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  • Cand ajunge si la noi varianta sud africana, o be.lim cu amandoua mainile!
   Eficacitate 10%!
   Constatarea este facuta in Africa de Sud

 1. pacat ca am mai citit asta de 100 de ori in ultimele 2 saptamani

 2. Ar trebuie respinse de pe acum toate dozele de Astra Zeneca. La rata actuala de contaminatre, la sfarsitul lui martie vom avea o proportie apreciativa, daca nu majoritatra de Covid varianta sud africana, din randul contaminatilor.
  Exact inainte de doza 2 de Astra Zeneca.
  Recunoasteti de pe acum ca Astra Z e un fâs.
  Pana la toamna, cand zic ei ca „vor face” si vor drege, vom avea cca 600.000 de vaccinati inutil si, mai grav, care se vor crede protejati, dar nu vor fi.
  UE e o mare birocratie si pana cand va reveni, trece baba cu colacii.
  Guvern Roman, ai curajul si ia taurul de coarne.
  Trimite inapoi Vaccinul Astra Zeneca ca lipsit de eficacitate (eficacitate 10%) , dovedita de Republica Africa de Sud, care, de altfel, a si anulat achizitia acestui vaccin.
  Guvern Roman, nu fa experimente pe cetatenii romani!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.