G4Media.ro

Alexandru Rafila: E posibil să avem un sezon gripal mai serios în…

Sursa foto: Pixabay

Alexandru Rafila: E posibil să avem un sezon gripal mai serios în acest an/ Pentru prevenirea COVID-19 în şcoli se menţine planul de până acum

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că, pentru prevenirea COVID-19 în şcoli, va fi menţinut planul de până acum, în care contează nu numărul de infectări, ci capacitatea sistemului medical de a primi persoanele infectate. Rafila a precizat însă că se aşteaptă ca anul acesta să avem un sezon gripal ”mai serios”.

Întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă la Timişoara, ce măsuri vor fi luate în contextul COVID-19, în şcoli, Alexandru Rafila a precizat că rămân valabile recomandările de la începutul anului, dar că se aşteaptă la un sezon gripal mai serios.

”La începutul acestui an am elaborat un set de recomandări pe care le-am transmis Ministerului Educaţiei, a fost distribuit Inspectoratelor Şcolare, directorilor de unităţi de învăţământ. Sunt câteva lucruri simple pe care le avem cu toţii la îndemână. Aceste măsuri sunt universale, previn şi infecţia cu coronavirus, previn şi gripa, pentru că e posibil să avem un sezon gripal mai serios în acest an, după o pauză de 2-3 ani, şi nu vom schimba în niciun fel abordarea care a reuşit să menţină şcolile deschise”, a declarat Rafila.

Ministrul Sănătăţii a precizat că, în ciuda pandemiei, şcolile nu au fost închise în valurile 5 şi 6.

”Remarcaţi faptul că în anul 2022, practic, în ciuda vremurilor pandemice, valul 5 şi 6, şcolile nu au fost închise pentru că abordarea nu a fost legată de numărul de cazuri, ci de capacitatea sistemului medical de a primi persoane infectate. Am dezvoltat în paralel serviciile ambulatorii. Acum avem experienţă, e bine să continuăm cu acest model de bună practică care şi-a dovedit experienţa, a ţinut şcolile deschise, economia deschisă şi viaţa socială deschisă”, a susţinut Alexandru Rafila.

Context

Ministerul Sănătății a anunțat la începutul lui august că va comanda 1,5 milioane de doze de vaccin gripal, același număr cu cel folosit în sezonul 2021-2022, când circulația gripei a fost limitată de restricțiile sanitare, iar imunizarea împotriva gripei s-a suprapus cu declanșarea campaniei de vaccinare anti-COVID.

Ministrul Alexandru Rafila a făcut acest anunț după un briefing la Palatul Victoria, după ședința de Guvern.

Tot ministrul a spus și atunci că sunt semne că sezonul gripal 2022-2023 „va fi unul mai serios”.

sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

  1. Care plan ?

    • Planul în toată lumea și în România e același. Ai simptome,te testezi,mergi la un centru de evaluare dacă ești pozitiv,primești tratament și încerci să nu-i îmbolnăvești și pe alții. Ce c.acat de alt plan ți-ai dori?

  2. I-ai dat tu ordin covidului ca să nu iasă lumea în stradă, incompetentule cu epoleți.

  3. Toașu Rafila. fă-ți autocritica și dă-i și luptă pt.partidul drag matale,apoi lasă-ne cu predicțiile

  4. Ma asta nu are de gand sa salveze unul care moare de Covid numai sa nu dea prost la propaganda.