G4Media.ro

Alex Bodi, fostul soț al Biancăi Drăgușanu, arestat preventiv pentru 30 de…

Alex Bodi, fostul soț al Biancăi Drăgușanu, arestat preventiv pentru 30 de zile în dosarul de trafic de persoane și proxenetism

Tribunalul Dolj a admis joi noaptea propunerea procurorilor DIICOT de arestare preventivă pentru 30 de zile a lui Alex Bodi, fostul soţ al Biancăi Drăguşanu, urmărit penal într-un dosar de trafic de persoane şi proxenetism, transmite Agerpres.

În acelaşi dosar, judecătorii au admis propunerea DIICOT Craiova privind arestarea preventivă a altor şapte inculpaţi.

Potrivit unor surse judiciare, Alex Bodi a recrutat mai multe tinere pe care le-a obligat să se prostitueze, el fiind acuzat şi de o infracţiune de şantaj.

Miercuri dimineaţa, procurorii DIICOT Craiova, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară, au efectuat 23 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Ilfov, Braşov, Dolj, Gorj, Giurgiu, Olt, Sibiu şi Vâlcea, într-o cauză ce vizează destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în trafic de persoane şi proxenetism.

Una dintre percheziţii a avut loc la locuinţa lui Alex Bodi, după care acesta a fost ridicat de mascaţi şi dus la audieri.

Conform unui comunicat al DIICOT, din datele existente, s-a stabilit că, la scurt timp după destructurarea unei grupări specializate în traficul de persoane şi proxenetism, condusă de un membru marcant al lumii interlope, unul dintre „locotenenţii” acestuia, în timp ce era închis într-un penitenciar, în perioada 2008 – 2011, şi alţi trei deţinuţi au folosit reţelele de socializare în scopul recrutării unor tinere care practicau prostituţia şi, inducându-le în eroare, fie cu promisiunea unui viitor comun (metoda „loverboy”), fie cu identificarea unui loc de muncă avantajos, şi profitând de starea lor de vulnerabilitate – situaţie materială precară, naivitate, lipsă de educaţie -, le-au convins să se prostitueze în beneficiul lor.

Sub coordonarea liderului, s-au pus bazele unei grupări infracţionale specializate, în principal, în traficul de persoane, trafic de minori şi proxenetism şi, în secundar, în şantaj, consecinţă a plăţii unor taxe de protecţie.

După ce au ieşit din penitenciar, în scurt timp, la gruparea infracţională au aderat alţi 12 suspecţi, împreună cu care au recrutat şi alte victime, le-au transportat şi adăpostit în state occidentale – Germania, Spania, Italia, Marea Britanie, Elveţia – şi le-au constrâns să practice prostituţia în favoarea lor, în diverse cluburi de profil. După ce erau transportate în străinătate, tinerele care refuzau să se prostitueze erau sechestrate şi supuse unor violenţe extreme, chiar şi violuri, pentru a fi determinate să nu mai opună rezistenţă, arată procurorii.

În cele mai multe cazuri, victimele au fost ţinute în imobile închiriate de către liderul grupării, au fost transportate zilnic la locurile unde erau obligate să practice prostituţia, erau permanent controlate şi supravegheate iar sumele de bani erau luate în totalitate de membrii grupării.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că tinerele au fost exploatate cu precădere în cluburi de noapte sau locaţii închiriate în oraşele Berlin, Bonn, Stuttgart şi Frankfurt (Germania), dar şi pe teritoriul altor state europene (Italia, Spania, Marea Britanie, Cehia, Elveţia, Austria).

Procurorii susţin că unele tinere au fost vândute altor traficanţi, persoanele care le-au preluat primind şi informaţii în legătură cu victima, comportamentul acesteia pe perioada cât a fost exploatată, informaţii despre familie, pentru a fi şantajată, exploatată şi controlată mai uşor.

Potrivit DIICOT, au fost şi situaţii în care făptuitorii nu au mai reuşit să deţină controlul asupra victimelor, chiar şi după aplicarea unor corecţii fizice, caz în care, pentru a le determina să nu fugă sau să revină la domiciliile lor din ţară, le-au solicitat diferite sume de bani pe care victimele nu au avut posibilitatea să le achite, fiind, astfel, obligate să continue activitatea de prostituţie.

O mare parte din sumele de bani obţinute din practicarea prostituţiei au fost investite de liderul grupării în diverse imobile din ţară şi străinătate.

Pe de altă parte, liderul acestei grupări obişnuia să le perceapă victimelor taxe de protecţie pentru desfăşurarea unor activităţi licite/ilicite, „locotenenţii săi” recurgând, deseori, la şantaj pentru colectarea acestora. Taxele erau colectate cu ocazia unor petreceri.

Sursa Foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Condamnări definitive și irevocabile, pedepse mari confiscarea averilor degeaba fac paradă la tv cu arestări dacă după 30 de zile se întorc în luxul lor și se ocupă în continuare cu ilegalități.

 2. A fost odată ca niciodată… a fost o minune a lumii antice (una dintre cele 7). Unu’ – care suferea cumplit de ,,anonimat” – a vrut și el să fie ,,vedetă” și a pus foc minunii. Grecii l-au pedepsit exact așa cum se cuvine: i-au șters numele de peste tot! Nu-i vorbă că, totuși, numele s-a păstrat (s-a păstrat el ,,Petrov”, deși ,,Traian Băsescu” a fost ras din toate arhivele 😀 ), dar… nimic din înțelepciunea anticilor nu se transmite la g4media?
  Nu, nu am citit nici un cuvînt din articol, nu mă interesează ,,click”, burick & co. Și cred că nimeni dintre cititori nu caută g4media pentru astfel de ,,informații”. Da’ e posibil să mă înșel și să fiu iarăși proastă…

 3. Si femeia de cauciuc, aia care a plecat in Dubai nu stia nimic?

  • asta ma intrebam si eu, oara tuta de dragusanca stia? ca daca da, e sub orice critica ca femeie sa stii si sa nu faci nimic. si imi vine greu sa cred ca statea cu ala zilnic si nu stia nimic.

 4. Și buliția ie tot din gipsistan, mâncațaș găinile voaste.Ei e obișnuiți cu dastea, mai țâneț minte carcalețî dân characal?Ie pă mână.Oltenia dân mehe dinț pânăl Ilfov șă Sibiuu șâ ceva dân brașăv e gipsistan.

 5. Iarasi nu mai postati comentariile oamenilor, dom’le? Nici la celelalat articol despre panarame nu mi-ati postat replica la croncănitul si măcăitul rătoilor securistilor, de altfel sub-performanti la prins membrii organizatiilor criminale, dar mistocari performanti pe forum.

 6. Nu-i stres, cat timp Borcea mai respira…
  Le „consoliaza” el pe femeile astea ramase singure, nu? 🙂

 7. Ia te uită, prietenul drei Drăgușanu e proxenet… ce surprins sunt…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.