G4Media.ro

Alertă la catedrala din Koln: Un suspect reţinut a vizitat în prealabil…

Sursa foto: INA FASSBENDER / AFP

Alertă la catedrala din Koln: Un suspect reţinut a vizitat în prealabil lăcaşul cu scopul de a pregăti un atac / Au fost luate măsuri de securitate sporite şi la catedrala Sfântul Ştefan din Viena

Un bărbat în vârstă de 30 de ani reţinut de autorităţile germane în legătură cu un proiect de atentat terorist împotriva catedralei din Koln a vizitat în prealabil renumitul lăcaş de cult, posibil cu scopul de a pregăti atacul, au indicat joi surse de securitate citat de dpa și Agerpres.

„Ştim că a fost acolo”, au spus sursele, referitor la bărbatul de origine tadjică arestat duminică în oraşul Wesel, la circa 100 kilometri nord de Koln.

Alte patru persoane arestate împreună cu respectivul individ au fost eliberate, dar el a fost reţinut „pentru a evita pericolul”, a explicat, marţi, poliţia, citând informaţii referitoare la ordinea publică.

Măsurile de securitate au fost întărite în weekend la catedrala din Koln, ca urmare a unor informaţii privind un posibil atac al unei grupări islamiste de Crăciun sau în seara de Anul nou, pe 31 decembrie.

Gruparea în cauză ar putea avea legături cu gruparea Stat Islamic din provincia Khorasan, o filială a organizaţiei Stat Islamic din Afganistan, potrivit dpa.

Au fost luate măsuri de securitate sporite şi la catedrala Sfântul Ştefan din Viena, existând indicii că ar fi o potenţială ţintă. Deşi slujbele religioase au loc în continuare, catedrala a fost închisă turiştilor.

În ce o priveşte, catedrala din Koln, o atracţie turistică majoră, situată lângă gara centrală din oraş, este vizitată de regulă de peste 100.000 de persoane în perioada dintre Crăciun şi Anul nou.

Bărbatul de 30 de ani reţinut ca suspect nu le era cunoscut autorităţilor din sfera securităţii din landul vest-german Renania de Nord-Westphalia, unde se află Koln, au mai indicat sursele.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...