G4Media.ro

Alertă la Capitoliu: Poliția americană anunță un nou posibil atac al unei…

sursa foto: Captură video

Alertă la Capitoliu: Poliția americană anunță un nou posibil atac al unei grupări de extremă dreapta

Poliţia Capitoliului din Washington a anunţat, miercuri, că a obţinut informaţii care indică un posibil complot al unei grupări de miliţie de dreapta de a pătrunde joi în clădire, un plan care aminteşte de atacul care a avut loc pe 6 ianuarie, transmite Reuters, citată de News.ro.

Un comunicat al Poliţiei Capitolului SUA nu a numit organizaţia, dar a descris-o ca fiind ”un grup de miliţie identificat”.

Autorităţile au afirmat că extremiştii de dreapta fac parte dintr-o mulţime de susţinători ai fostului preşedinte Donald Trump care au asaltat Capitolul şi au întrerupt certificarea oficială de către Congres a victoriei electorale a preşedintelui Joe Biden.

Joi marchează data la care unii teoreticieni ai conspiraţiei de dreapta au susţinut că Trump, învins de Biden la alegerile din 3 noiembrie, va depune jurământul pentru un al doilea mandat.

Printre cei arestaţi în legătură cu atacul din 6 ianuarie s-au numărat membrii grupurilor de dreapta Proud Boys şi Oath Keepers.

Cinci persoane, inclusiv un ofiţer de poliţie, au murit în timpul revoltei.

Poliţia Capitolului a declarat că lucrează cu agenţiile locale, de stat şi federale ”pentru a opri orice ameninţări împotriva Capitoliului”, adăugând: ”Luăm informaţiile în serios”.

Nu au fost furnizate alte detalii cu privire la ameninţare.

Comunicatul Poliţiei Capitoliului a menţionat că departamentul a făcut deja ”îmbunătăţiri semnificative ale securităţii” la Capitoliu, unde se află Camera Reprezentanţilor şi Senatului SUA.

Nu este clar dacă aceste îmbunătăţiri au fost făcute ca răspuns la această ultimă ameninţare sau dacă au fost adoptate măsuri după revolta din 6 ianuarie.

Nu există niciun indiciu că Senatul sau Camera îşi vor modifica joi activităţile legislative.

Camera îşi propune să dezbată şi să adopte joi un proiect de lege privind reforma poliţiei.

Senatul ar putea fi în mijlocul unei dezbateri potenţial lungi şi va vota asupra unui proiect de ajutor pentru Covid-19.

Marţi, sergentul interimar al armelor Timothy Blodgett i-a notificat toţi membrii Congresului despre o posibilă ameninţare la adresa securităţii, de joi până sâmbătă. Acesta s-a referit la ”potenţiale proteste şi demonstraţii în jurul a ceea ce unii au descris drept ”adevărata zi de învestire”.

Timp de aproape un secol, preşedinţii SUA au fost învestiţi pe 20 ianuarie, inclusiv Biden, care a depus jurământul în funcţie pe terenul Capitoliului. Anterior, 4 martie a fost data jurământului.

Începând cu 6 ianuarie, trupele Gărzii Naţionale au fost desfăşurate pe terenul Capitolului şi au fost ridicate garduri înalte pentru a extinde perimetrul de securitate al clădirii.

„Ca urmare a acestor noi informaţii, USCP şi-a îmbunătăţit, de asemenea, poziţia de securitate pentru următoarele zile”, a declarat Blodgett parlamentarilor.

Congresul a organizat deja o serie de audieri cu privire la revolta din 6 ianuarie, iar liderii Congresului vor primi în următoarele zile recomandări pentru noi măsuri permanente de securitate la Capitoliu. Camera Reprezentanţilor l-a acuzat pe Trump pe 13 ianuarie de incitare la o insurecţie, concentrându-se pe un discurs incendiar pe care acesta l-a susţinut în faţa susţinătorilor cu puţin timp înainte ca mulţimea să meargă la Capitoliu, dar Senatul l-a achitat pe 13 februarie.

sursa: News.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Cat de spaltati pe creier si desprinsi de realitate pot ajunge unii incat sa creada ca Trump va depune juramantul? Cum e posibil sa transformi alegatori in adepti si candidati in idoli?
    Trump a ajuns sa fie considerat un mit in viata, o persoana mesianica destinata sa salveze SUA, concomitent cu zdrobirea si demonizarea celor care nu ii sunt alaturi. Suna remarcabil de aproape cu zeificarea suferita de Kim Ir-Sen, considerat un adevarat zeu in viata, cu puteri aproape mistice si destin de salvator al rasei coreene. Genul asta de transformare nu se intampla de la sine, e nevoie de propaganda si spalare de creier profesionista, ceea ce imi da fiori reci, deoarece curentul asta are sustinere in partidul republican.

  2. Saracii republicani, mai aveau si ei vreo doi trei neuroni ramasi, a venit trump si i.a zdrobit si pe aia si a facut din ei un cult.