G4Media.ro

Alegeri prezidențiale SUA: Senatoarea Kamala Harris a abandonat cursa internă a democraților…

Alegeri prezidențiale SUA: Senatoarea Kamala Harris a abandonat cursa internă a democraților spunând că nu are bani suficienți pentru campanie/ Harris e fost procuror al Californiei

Senatoarea democrată Kamala Harris, care dorea să devină prima preşedinte de culoare a SUA, a anunţat marţi că a abandonat alegerile primare democrate, din lipsă de fonduri suficiente pentru finanţarea campaniei sale, informează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.ro.

În vârstă de 55 de ani, fostă procuror de California, ea a intrat în ianuarie în cursa pentru a obţine învestitura democrată şi a se confrunta apoi cu republicanul Donald Trump în alegerile prezidenţiale din noiembrie 2020.

După un debut foarte remarcat în alegerile primare, ea a scăzut apoi şi stagna în sondaje. Aceasta este una dintre cele mai mari personalităţi care abandonează alegerile primare democrate, care numără acum 15 candidaţi.

„Campania mea pentru a fi aleasă preşedinte pur şi simplu nu dispune de mijloacele de care avem nevoie pentru a continua”, a notat Kamala Harris într-un comunicat.

Kamala Harris a ajuns pe locul şase în sondaje (3,4% potrivit RealClearPolitics) după ce a fost devansată de miliardarul Michael Bloomberg.

„Nu sunt o miliardară. Nu-mi pot finanţa propria campanie. Şi, în timp ce campania avansează, a devenit tot mai dificil să facem rost de banii de care aveam nevoie pentru a ne bate (în alegeri)”, le-a explicat senatoarea susţinătorilor săi, subliniind că a trebuit să ia „una dintre cele mai dure decizii” din viaţa sa.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.