G4Media.ro

Alegeri prezidențiale Franța: Emmanuel Macron contra Marine Le Pen în turul 2…

Foto: Emmanuekl Macron/Marine Le Pen Facebook

Alegeri prezidențiale Franța: Emmanuel Macron contra Marine Le Pen în turul 2 / Se repetă scrutinul din 2017

Estimările bazate pe numărătoarea parțială a voturilor indică faptul că președintele în exercițiu Macron (Republica în Mișcare – LREM, centru) se află pe primul loc cu 28,5, în timp ce Marine Le Pen (Reunirea Națională- RN, dreapta populistă) este pe locul 2 cu 24,2%.

Pe locul trei este situat Jean-Luc Melenchon (Uniunea Populară – UP, stânga populistă) cu 20,2%

În primul tur de scrutin din 2017 Macron a înregistrat un scor de 24%, urmat de Le Pen cu 21,3%, Francois Fillon (Republicanii, centru dreapta) 20% și Melenchon 19,6%. În turul 2 Macron a obținut 66%, iar Le Pen 34%.

Turul doi este programat pentru 24 aprilie.

Citește și

LIVE Franța – alegeri cruciale pentru Europa: Peste 48 de milioane de francezi își aleg preşedintele. Macron şi Le Pen, favoriţi să intre în turul doi, Melenchon poate decide câștigătorul

 

Sursa Foto: Emmanuel Macron/Marine Le Pen Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

  1. Ce era cu NATIONALISMUL in UE?

    • Emmanuel Macron din pacate pierde alegerile in Franta lasand un haos de neimaginat.Franta trebuie sa aiba un presedinte fie barbat,fie femeie .Marine Le Pen este viitoarea presedinte iar ca prioritate care va avea va scoate Franta din NATO si din UE este bine ca francezii vor fi alaturi de ea

  2. Nici o surpriză până aici.

    • Ba da, e buza-n buza cu Le Pen, o sa vedem daca a luat procentele alea de la Velerie din primul tur, dar oricum in turul 2 lua procentele ei. Deci ca a luat o parte din primul turn, nu conteaza. Votantii lui Melenchon nu mai voteaza cu Macroul, pe aia se bazeaza talibanul fascist Pfizer. Acolo va fi dureros pt scarboseniile fasciste ale injectarii cu forta.

    • Si tocmai ce a anuntat Melenchon ca Le Pen nu merita nici un vot din partea alegatorilor lui….deci oare ce vor vota? a tot stiutorilor! Daca invatati ceva franceza si vedeati discursul live poate intelegeati….dar va invata psd limba lui Guta si Adi Minune….

    • @bogdan…votanții lui Malenchon sunt aia enervat de restricții, multi vor sta acasa în turul 2, vezi structura vârstelor, pe Macron l-au votat cei peste 65 de ani, dar rezultatul e deschis, nu putem noi să știm cum votează francezii, algerienii și africanii vor vota Macron, restul vom vedea…progresismul va dispărea după votul din SUA, asta din Franța conteaza mai putin,

    • Măi, măi, măi, opriți lumea! Știe Bobitză tot ce va mai urma, a înșirat toate spoilerele, nici nu mai are sens să mergem mai departe de acum. Știe el cum se vor mobiliza francezii la vot, mai știe el cum va fi stârpit progresismul. În fiecare zi, de multă vreme, ne anunță el că vine sfârșitul pentru ăia care nu-s în mintea lui. Vor merge Mache și Cristian la americani să alunge toți demonii progresismului, în timp ce Bobitză al nostru se va strădui să afle ce este aparatul de ras. Bobitză de fasole, de porumb sau ce ai mai fi tu, nu am pretenția de a înțelege unul ca tine asta, dar totuși simt nevoia să punctez: oricâtă ură poți emana, nu va fi suficient pentru a-ți crea o lume în care totul să fie doar pe propriul tău plac. Sau dacă vrei asta, fugi prin Rusia sau Coreea de Nord. Cu siguranță mai sunt locuri disponibile!

  3. Cum am mai zis, spectacol pentru naivi, Macroul va fi presedinte, n-are concurenta reala.

  4. Ce treaba au serviciile?Mai exista libertate de constiinta, sau trebuie indusa?Basescu Traian de ce nu a fost murdarit…sau i-au dat lui Geoana un post de secretar NATO drept recompensa, pentru ca in 2023 sa poata face schimb cu actualul presedinte?

  5. Băi, unu’ mai deștept( greu de găsit aici,dar încerc.) ai lu’ Mlelenșon cu cine vor vota. în turul 2?

    • Cu Macron! Tocmai a spus in direct acum! Extrema dreapta nu merita nici un vot din partea electoratului UP

  6. Moo13 rusnaca Le Pen!

  7. Le Pen este adevăratul „cal troian” al lui Putyin, nu măscăriciul de Orban Victor.

  8. Cuvântul cheie este, surpriză, care de fapt va însemna schimbarea schimbării, 50,5%/49,5%!