G4Media.ro

UPDATE: Alegeri parlamentare în Grecia. Alexis Tsipras a pierdut alegerile; noul premier…

Sursa Foto: Facebook Tsipras

UPDATE: Alegeri parlamentare în Grecia. Alexis Tsipras a pierdut alegerile; noul premier va fi Kyriakos Mitsotakis

UPDATE 21.50 Premierul grec de stânga, Alexis Tsipras, i-a telefonat duminică opozantului său de dreapta, Kyriakos Mitsotakis, pentru a-l felicita în urma victoriei acestuia din urmă la alegerile parlamentare anticipate desfăşurate duminică, relatează agenţiile Reuters şi EFE, preluate de Agerpres.

Cei doi au convenit în această convorbire ca transferul de putere să se facă luni, imediat după ce Mitsotakis va depune jurământul în faţa preşedintelui Prokopis Pavlopoulos.

Alexis Tsipras a recunoscut înfrângerea partidului său Syriza după ce rezultatele parţiale au confirmat că formaţiunea conservatoare a lui Mitsotakis, Noua Democraţie (ND), va reuşi să formeze singură majoritatea în parlament.

Conform rezultatelor parţiale după numărarea a 40% din buletinele de vot, Noua Democraţie are 39,7% din voturi, iar Syriza 31,4%. Alte partide care ar mai putea trece pragul de 3% sunt formaţiunea de centru-stânga Mişcarea Schimbării (KINAL) şi comuniştii din partidul KKE.

—————————————————————————————————————————–

Conservatorii din opoziție au un avantaj considerabil față de partidul Syriza, al premierului Alexis Tsipras, potrivit exit poll-urilor realizate pentru posturile de televiziune din Grecia, transmite Reuters.

Scorurile cu care sunt cotați conservatorii  din Noua Democrație oscilează în intervalul 38-42%, în  comparație cu partidul de stânga Syriza, al premierului  Alexis Tsipras, care a obținut circa 26,5-30,5% din voturi

Potrivit unei analize preelectorale realizate de Deutsche Welle, liderul opoziției, Kyriakos Mitsotakis, ar putea să devină viitorul premier al Greciei. E chiar posibil să guverneze fără a fi nevoit să caute parteneri de coaliție. „Luptăm pentru fiecare vot și vrem să formăm un guvern puternic, pentru ca Mitsotakis să pună în aplicare rapid promisiunile sale electorale”, spunea Konstantinos Kyranakis pentru DW, un candidat de vârf al conservatorilor din Atena.

„Cred că vom câștiga alegerile parlamentare, vreau să cred în victorie”, spunea Kostas Arvanitis, un europarlamentar al partidului de stânga Syriza. În dialog cu DW, el sublinia că sondajele de opinie nu sunt mereu concludente și că prognozele de orice fel pot fi greșite.

Tsipras a avertizat electoratul că o victorie a liderului conservator Mitsotakis va readuce politica de austeritate în Grecia și va pune în pericol reformele de succes din ultimii ani. Politicianul conservator Kyranakis are mai multe obiecții: „Ultimul guvern conservator a preluat pentru prima dată controlul asupra deficitului uriaș și a readus țara pe drumul creșterii economice.”

În schimb, Tsipras a dus o politică inconsecventă și a acumulat până la sfârșit noi datorii de peste 30 de miliarde de euro, adaugă Kyranakis.

Foto: Facebook/ Alexis Tsipras

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. Un golan, Tsipras, cum a fost și Dragnea, cu singura, mare diferență că grecii au beneficiat de Planul Marshall. Bine, ok, încă o diferență, Dragnea e la închisoare!

  2. Ooofff, cat v-a mai luat si voua, mai grecilor, sa nu mai votati populismele comuniste ale lui Tsipras! La fel ca noua, si noi inca n-am scapat de ei, mai avem un an!

  3. Al compara pe Alexis Tsipras cu Dragnea e o copilarie. Tsipras e omul bolsevicilor,neomaxistilor,e purtatorul de mandat al globalistilor.
    Dragnea in schimb nu a avut sustinerea bolsevicilor,intrucat el nu a fost un internationalist ci un slujitor marunt al intereselor mioritice.
    Copia lui Alexis Tsipras este Ciolos,adica portavoce lui Micron,cum ne spune Basescu.
    Iar Micron asta e clar ca e slujitorul bolsevicilor globalisti depe toate meridianele.
    Ma bucur ca in sfarsit grecii s-au trezit,prea jos au ajuns in ultimul timp.
    Sper sa se nasca in Romania un partid de dreapta.Nici de centru nu avem momentan,toate sunt de stanga,inclusiv asa zisii liberali.

  4. Ia uite că terminăm ziua cu o veste bună….multă mu1e Tsipras,du-te după Dragnea,boule…

    • Din când în cand, se strecoară de pe sub pietre niște viermi păroși, cărora le place mai degrabă la întuneric și la răcoare pentru ca ii deranjează lumina si căldura, lumea multă, oamenii în general. Acești viermi se metamorfozează in troli infecți care folosesc diverse fantoșe, cum este și acest prea nefericit daniel. Ros de invidie pe oamenii care știu să trăiască, dușmănos foc pe cei al căror fel de a gândi îi arată cât e de șerbetizat, inverzit de ciudă pe aceia care se pot deosebi de gloata în care el se afundă, speriat în ciomege să nu piardă ce oricum nu e capabil să obțină prin forțele proprii, mânios nevoie mare pe cei a căror prezență îl face să-și de seama că e un nimic, acest trist specimen vrea să fie purtătorul de cuvânt al curentului de lături fetide împins la canalul cu dejecții de tot felul de naționaliști de grotă, combinatori de meserie, sexiști eșuați, escroci care fac pe populiștii, rasiști primitivi, asa zisi academicieni semidocți, borfași mărunți care vor să se căpătuiască, papagali care se consideră mari oameni de stat, jigodii cărora nu le pasă de ce e în jurul lor, mafioți care vor să își protejeze afacerile murdare, frustrați care vor și ei să fie cineva le lume, nimicarnițe cu mentalitate de slugă și care vor să facă pe stăpânii, să abuzeze de semenii lor, să dispună de alții după bunul plac, să facă rău ca să se simtă ei bine.
      Aceste specimene sunt ușor de recunoscut:
      – vorbesc despre „stânga și dreapta” ca și cum ar avea vreo ideologie în capul lor sec. Nu au deși ei se declară „de dreapta” dar habar n-au ce-i aia pentru că, dacă ar ști, ar spune, dar nu o fac niciodată. În realitate, ideologia lor este cea a prostiei înfumurate și a inculturii însoțite de tupeu. Nu sunt capabili să-și susțină punctele de vedere „ideologice” cu argumente de ordin politologic. Intr-o discuție pe teme de politică, pe acesti mari ” specialisti” îi poate face praf și un elev de clasa a zecea.
      -folosesc aceleași clișee obosite ca „neomarxism”,” bolsevism”, „globalism” fără să știe ce înseamnă. N-o să-i auziți vreodată explicând acești termeni. Ei doar pun etichete și se adresează unor sfertodocti care fac pe deștepții, așa, ca ei. Din păcate pentru stăpânii lor, care îi pun să scrie prostiile astea, nu prea găsesc mulți proști ca ei pe acest site, deci se agită degeaba.
      – sunt total lipsiți de spirit ca orice redus intelectual. Singura lor glumă pe care o cred bună e asta cu „micron” și o repetă la infinit. Probabil că ei râd de unii singuri, ca proștii
      -deși reprezintă un segment infim din populație, se considera mântuitorii neamului și vor să se înființeze un „partid de dreapta” prin care ei înțeleg o grupare sectară, extremistă, etno centristă, de inspirație medievală, xenofobă, mistic ireligioasa, tribală.
      – fac jocul mafiei pentru că propovăduiesc ura, intoleranța, disprețul față de celălalt, conflictul, corupția, incompetența, ticăloșia. Scopul lor este să învrăjbească, să aprindă fitile, să transmită mesajul că toți sunt o apă și un pământ și, mai ales, să atace și să discrediteze pe oricine vrea să schimbe ceva.
      -sunt agramați, se exprimă greoi, fac greșeli de ortografie și de punctuație pentru că sunt semianalfabeți.

  5. erata „a-l compara”

  6. Eu zic că alegeri trebuie organizate mai des de 4 ani. Că să nu trebuiască să înduri niste cretini votați din greșeală. O ia pe arătură, pac, alegeri la 2 ani și rezolvată problema. Să vezi atunci ce stau toți în pătratică lor.

  7. O gramada de oameni naspa si stupizi comenteaza pe siteul asta

  8. @arhivistul : cred ca Cititor se refera la limbajul suburban si jignitor si analfabet din comentariile de pe siteul asta care se vrea „informativ” si pe care vad ca tu le moderezi!

  9. Grecia e o tara disfunctionala si mult over-rated pe toate planurile, dar ocupa un loc important in imaginarul occidental incat l-a indoiasat pe Byron si altii de atunci si o pozitie oarecum strategica in estul Mediteranei.