G4Media.ro

Alegeri în SUA: Michelle Wu, 36 de ani, fiică de imigranţi taiwanezi…

Alegeri în SUA: Michelle Wu, 36 de ani, fiică de imigranţi taiwanezi este noul primar al orașului Boston / Democrații pierd în Virginia, dar câștigă New Jersey

Un vânt al schimbării a bătut şi în Boston, capitala statului Massachusetts, unde a fost aleasă primar democrata Michelle Wu, 36 de ani, fiică de imigranţi taiwanezi, anunță Agerpres, care citează AFP.

Michelle Wu este prima femeie şi prima persoană provenind din rândul unei minorităţi aleasă în această funcţie în Boston, oraş cu o populaţie de peste 600.000 de locuitori, unul din cele mai vechi din Statele Unite.

Guvernatorul statului New Jersey, democratul Phil Murphy, a fost reales la limită miercuri, cu un avans mult mai mic faţă de opozantul său republican decât prognoza sondajelor, , informează Agerpres, care citează AFP.

Acest rezultat a permis totuşi democraţilor să iasă cu faţa curată după o înfrângere în statul Virginia, care l-a slăbit şi mai mult preşedintele Joe Biden.

Potrivit rezultatelor din presa americană după numărarea a aproximativ 90% din buletinele de vot, Phil Murphy a fost reales cu doar 50,1% din voturile exprimate, faţă de 49,1% cât a obţinut republicanul Jack Ciattarelli, un avans de aproximativ 20.000 de voturi din aproximativ 2,4 milioane de voturi în total.

În 2017, Phil Murphy a obţinut 56% din voturi.

„Este foarte dificil, într-un stat în care impozitele, şi în special impozitele pe proprietate, reprezintă o problemă majoră pentru democraţi, să rămână în postul de guvernator”, a estimat Saladin Ambar pentru AFP, menţionând că ultima dată când un guvernator democrat şi-a păstrat postul în acest stat a fost în 1977.

În opinia sa, guvernatorul Murphy a fost şi o victimă a lipsei de popularitate a preşedintelui democrat Joe Biden, şi a ceea ce acesta, implicat în negocieri interminabile pentru a duce la îndeplinire două planuri gigantice de investiţii, „nu a fost capabil să obţină în Congres”.

În statul Virginia, republicanul Glenn Youngkin a câştigat în defavoarea democratului Terry McAuliffe, fost guvernator (2014-2018) în acest stat unde Joe Biden a câştigat detaşat în urmă cu un an împotriva lui Donald Trump.

Sursa foto: Twitter / Michelle Wu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Let’s go Brandon! 👏👏👏