G4Media.ro

Alegeri în Austria. Cum au devenit imigrația și azilul teme de campanie…

Foto: Karl Nehammer / European Council

Alegeri în Austria. Cum au devenit imigrația și azilul teme de campanie pentru partidul cancelarului Karl Nehammer / Dacă pierde alegerile din land, ar putea pierde majoritatea absolută în Parlament

Locuitorii din landul Austria Inferioară sunt așteptați duminică la urne, iar miza este una foarte mare. Rezultatul opțiunii lor de vot ar putea influenta echilibrul de putere din această țară, transmite site-ul știrileprotv.ro

Dacă partidul conservator al cancelarului Karl Nehammer pierde alegerile în acest land, ar putea pierde și majoritate absolută în parlament.

Mai multe voci din zona politică au susținut în ultima perioadă că tocmai aceste alegeri au determinat veto-ul care a blocat aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen.

Context

Potrivit unei analize HotNews.ro, aproximativ 1,3 milioane de cetățeni – echivalentul fiecărui al cincilea austriac eligibil la vot – sunt chemați duminică, 29 ianuarie, să aleagă un nou parlament de land în Austria Inferioară (Niederösterreich).

Acest land e fortăreața și centrul de putere al actualului partid al cancelarului Karl Nehammer, Österreichische Volkspartei (ÖVP), și de aceea Austria politică a fost în fierbere, în ultimele săptămâni. Guvernatorul în exercițiu, Johanna Mikl-Leitner (58 de ani) a dominat, inclusiv mediatic, campania electorală.
Politici și stratageme

Partidul conservator este amenințat cu pierderea majorității absolute în parlamentul Austriei și, eventual, și în guvernul statului, care se formează după un sistem de reprezentare proporțională. Iar o pierdere în fieful de bază ar slăbi și mai mult partidul la nivel federal, ÖVP fiind și anterior lovit de scandaluri de corupție.

În timp ce, în campanie, Mikl-Leitner a strâns mâini de alegători, colegul ei de partid, cancelarul Karl Nehammer, de asemenea înrădăcinat în ÖVP din Austria Inferioară, a ieșit public și a încercat să dea un impuls în favoarea candidatei, prin resuscitarea problemei imigrației și azilului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Abia astept sa piarda.

  2. Azi vedem ce cred austriecii despre deciziile sugativelor profitoare ca Nehamhamer

  3. Azi vedem ce cred austriecii despre deciziile sugativelor profitoare ca Nehamhamer&co!🤨

  4. Austriecii iubesc RO și-l votează in corpore pe Nehammer !

  5. Cică ceilalți sunt mai de extremă dreapta, deci… nimic optimist nu se aude de acolo.

  6. Ceilalti sunt si mai de dreapta darpana la urma estede inteles de ce ii voteaza austriecii pentru ca daca te duci vara pe malul dunarii in Viena ai impresia ca te-ai teleportat in pe malul Iordanului zeci site de imigranti se scalda in Dunăre e o imagine un pic ifricosatoare.