G4Media.ro

Alba-neagra cu școlile în risc seismic I, la Ministerul Educației. Pe lista…

Sursa foto: Inquam Photos / Alberto Grosescu

Alba-neagra cu școlile în risc seismic I, la Ministerul Educației. Pe lista oficială apar clădiri care se pot prăbuși la cutremur, care după o săptămână dispar

Școli care se aflau în urmă cu o săptămână pe lista cu risc seismic I, publicată de Ministerul Educației (ME) pe edu.ro, acum au dispărut de pe listă și sunt reîncadrate la un risc mai mic, în caz de cutremur. Același lucru s-a întâmplat și în urmă cu două săptămâni, așa cum semnala Edupedu.ro. Vineri, 10 martie, Ministerul a publicat lista actualizată în care apar 52 de școli care se pot prăbuși ușor și în care elevii sunt în pericol în caz de cutremur, fiind încadrate în risc seismic I. Practic, pe listă apare o singură școală în plus față de numărul trecut în urmă cu o săptămână, pe 3 martie, când erau 51 de școli cu RS I. Însă unele școli nu mai sunt considerate risc seismic I și au fost scoase de pe listă, în schimb s-au adăugat alte școli în RSI, care până acum nu erau încadrate.

Dispariția și apariția pe listă a unor clădiri în stadii de risc diferite apare în contextul în care vicepremierul Kelemen Hunor a făcut un denunț public, prin care a spus că au fost „reevaluate” zeci de clădiri aflate în risc seismic I, adică în risc de prăbușire, pentru ca școlile respective să devină eligibile pentru fonduri din PNRR. De precizat, nu se cunosc criteriile în baza cărora încadrarea școlilor se schimbă de la o săptămână la alta.

  • Edupedu.ro a scris pe 3 martie că, în lista actualizată a școlilor cu risc seismic, unele școli încadrate în risc I au fost schimbate în risc II sau chiar neîncadrate. De exemplu, Liceul Teoretic Bilingv “Miguel de Cervantes” din București figurează acum, ca și săptămâna trecută, ca neîncadrată cu unele săli de curs și în risc seismic II cu alte săli. Dar pe 24 februarie, Liceul figura cu risc seismic I.

După mai multe bâlbâieli la Ministerul Educației și la Guvern legate de lista clădirilor aflate în risc seismic, Ministerul Educației publică săptămânal situația școlior din țară cu risc seismic. În doar 2 săptămâni s-a modificat numărul școlilor aflate în risc seismic într-un ritm fulminant și greu de înțeles. Primul număr anunțat a fost 39 de școli în risc seismic I, în data de 21 februarie. Trei zile mai târziu, pe 24 februarie, ministerul a publicat o listă actualizată în care apăreau 45 de școli în risc seismic I. După o săptămână, pe 3 martie, ministerul a mai adăugat încă 6 școli, ridicând numărul la 51 de școli care se pot prăbuși la cutremur. Iar cea mai recentă listă, publicată vineri, 10 martie, arată că sunt 52 de școli, dar unele au fost înlocuite față de lista din urmă cu o săptămână.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Votați PSDNL și apoi vă plângeți că vă cad școlile în cap.