G4Media.ro

Al cincilea caz de pacient infectat cu noua tulpină a coronavirusului: un…

Al cincilea caz de pacient infectat cu noua tulpină a coronavirusului: un bărbat de 69 de ani din Constanța care nu a călătorit în străinătate

Un bărbat de 70 de ani din Constanța, care nu a călătorit niciodată în străinătate, este cel de-al cincilea român infectat cu noua tulpină britanică a coronavirusului, anunță Digi24. Ministerul Sănătății a confirmat informația.

Secvențierea tulpinei a fost realizată astăzi la Institutul ”Matei Balș” din București.

Noua tulpină a coronavirusului a fost descoperită în premieră în Marea Britanie și este mult mai contagioasă decât cea clasică.

Comunicatul oficial al Ministerului Sănătății:

Încă un caz de infectare cu Sars Cov-2, noua tulpină B.1.1.7, a fost depistat la un bărbat în vârstă de 69 ani, pensionar din Constanța.

Bărbatul a început să aibă simptome de boală în data de 28 decembrie 2020, iar în 02 ianuarie 2021 a efectuat un test RT-PCR al cărui rezultat a fost pozitiv. În perioada 4 ianuarie -6 ianuarie 2021 a fost internat în Constanța, după care, în data de 7 ianuarie 2021 ajunge într-o unitate medicală din București cu stare generală afectată. În data de 17 ianuarie 2021, pacientului i se recoltează o probă pentru un nou test RT-PCR ce revine pozitiv, se ridică suspiciunea infecției cu tulpina B.1.1.7, se face secvențierea cu confirmare astăzi, 26.01.

Pacientul nu a călătorit în Marea Britanie și nici nu a venit în contact cu persoane infectate cu noua variantă de coronavirus.

DSP Constanța are în desfășurare o nouă anchetă pentru acest caz.

În prezent, pe teritoriul României au fost identificate 5 cazuri cu noua variantă de coronavirus SARS- Cov -2.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Eram convins ca, daca vom ridica botnita pana peste ochi si vom deschide teatrele la 30%, noua tulpina va fi eliminata. In definitiv, asta a rezolvat si vechea tulpina.

    Sunteti siguri ca nu asistam la un atac microbiologic al lui Sosoaca, comandat de Dugeen si Puteen?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.