G4Media.ro

Ajutor suplimentar de 145 de milioane de euro pentru Republica Moldova propus…

Foto: Facebook/ Ambasada Republicii Moldova în Ucraina

Ajutor suplimentar de 145 de milioane de euro pentru Republica Moldova propus de Comisia Europeană / Banii sunt destinați combaterii crizei energetice şi găzduirii mai multor refugiaţi ucraineni

Comisia Europeană a propus marţi suplimentarea ajutoarelor pentru Republica Moldova cu 145 de milioane de euro, informează Agerpres, care citează dpa.

„Suntem solidari cu Moldova în timp ce undele de şoc ale războiului brutal al Rusiei continuă să lovească ţara”, a declarat conform unui comunicat preşedinta CE, Ursula von der Leyen.

Fondurile europene sunt destinate combaterii crizei energetice şi găzduirii mai multor refugiaţi ucraineni.

Din totalul de 145 de milioane de euro, 45 de milioane sunt nerambursabile. Asistenţa financiară este condiţionată de reformele în economie, consolidarea statului de drept, securitatea energetică şi progresele în combaterea corupţiei.

Propunerea Comisiei trebuie aprobată de Parlamentul European şi de ţările membre ale UE. Noua tranşă de fonduri ar urma să se adauge sumei de circa un miliard de dolari promisă deja de Uniune Republicii Moldova.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. Păi nu femei și copii? Bărbații șmecheri cu bani fug și le luăm noi locul?

  2. 👏🏻👏🏻 UE.

  3. Cu bani ii ajuti sa inteleaga ca UE ii ajuta fata de mama Rusia care doar ii fura.

  4. u.e vor pivnițele alea frumoase si mari moldovenești, pădurile si tot pământul fertil al Moldovei! Din România ne-au luat absolut toate resursele naturale!