G4Media.ro

Airbnb intenționează să concedieze 25% din angajați, după ce veniturile estimate pentru…

Foto: Pexels.com

Airbnb intenționează să concedieze 25% din angajați, după ce veniturile estimate pentru 2020 sunt la jumătate față de anul trecut

Airbnb intenţionează să concedieze 1.900 de angajaţi, respectiv 25% din forţa sa de muncă, iar măsura va intra în vigoare pe 11 mai, motivul fiind criza fără precedent provocată de pandemia de coronavirus, relatează CNBC, citată de News.ro.

Informaţia referitoare la concedieri a fost publicată prima oară de publicaţia The Information, care a relatat că va fi comunicată angajaţilor de către directorul general Brian Chesky, printr-o videoconferinţă.

”Trecem împreună prin cea mai chinuitoare criză a vieţii noastre şi, pe măsură ce a început să se desfăşoare, călătoriile globale s-au blocat”, a scris Chesky într-o notă adresată angajaţilor.

Afacerile Airbnb au fost afectate grav, veniturile din acest an fiind estimate la mai puţin de jumătate faţă de cele obţinute în 2019.

Anterior concedierilor, Airbnb avea 7.500 de angajaţi. Airbnb va opri proiectele legate de hoteluri, o divizie de transport şi cazări de lux, a arătat directorul general.

”Călătoriile în această lume nouă vor arăta diferit, iar Airbnb trebuie să evolueze în consecinţă”, a explicat el.

Angajaţii americani concediaţi vor primi salariul de bază pentru 14 săptămâni plus o săptămână în plus pentru fiecare an lucrat la Airbnb. Airbnb va mai oferi angajaţilor americani asigurare medicală pentru o perioadă de 12 luni. Data de 11 mai va fi ultima zi de lucru pentru angajaţii afectaţi din Statele Unite şi Canada.

Foto: Pexels.com

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Lămuresc cei de la USR „problema”. E o anomalie ca SICAP sa fie in subordinea Guvernului fără a fi in coordonarea altui minister… cred că și cei din Corpul de Control de la SGG sunt depășiți.
  Dar Managerul lor ce spunea?

 2. Te doare mintea. Deci un director ADR i-a concediat ilegal si acum primesc salarii si bonusuri pentru un an de stat acasa?
  E simplu – institutia se intoarce impotriva angajatilor care au semnat ilegalitatile si isi recupereaza paguba.

  • Așa ar fi corect! Și are și rațiuni de prevenție după cum le place lor 😁 ca alții să nu mai facă abuzuri!

  • Care ilegalitati stimate domn?
   Perioada de proba e perioada de proba. daca nici in perioada de proba nu se mai pot concedia oamenii hai sa inversam termenii. Institutiile angajatoare si firmele sa fie cele care sunt angajate de oameni si nu invers. Dam anunt la mica publicitate: jurist capabil angajez firma care sa ma plateasca cu suma de .xxx.
   Hai sa vedem ce crede instanta superioara.

 3. Unde-i lege, nu-i tocmeală. Asta ar fi una din definițiile statului de drept.

 4. Asa-i cind esti prost. Si nu vorbesc de loazele astea care „au cistigat posturile prin concurs ” pe vremea psd.

 5. Depinde cu cine te judeci, altfel nu ai ce cauta în tribunalele românești fara o șpagă consistenta sau o relație puternica la instanțe.

 6. Astea sunt creștini, în loc sa le facă o evaluare de ochii lumii, au încetat pur și simplu contractele

 7. Dacă asa a funcționat pentru cei care sunt în perioada de proba… Ce sa mai zicem de restructurările adevarate

 8. Ce idioti(ADR). Cei 10 aveau contracte pe perioada de 90 de zile. Dupa nu le prelungeai si scapai de ei lejer si legal. Dar ori sunt idioti ori au facut special treaba cu datul afara. Incompetenti. Cat de greu este sa iei legea si sa faci exact cum spune ea. Am votat USR PLUS

  • Nu e nevoie sa astepti 90 de zile. Poti sa incetezi raportul de munca din ziua 1 pana in ziua 90 in timpul perioadei de proba din orice motiv, sau chiar fara a motiva. Cred ca judecatorul era neam cu vreunul din ei. 🙂 Si eu tot USR+ 😉

 9. Nu m-ar mira ca acei angajati sa fie mana in mana cu conducerea ADR. In felul acesta, beneficiaza de salarii si indemnizatii, iar intre timp se puteau angaja in alta parte.
  Prea mare incompetenta sa nu astepti terminarea contractului de perioada determinata pentru a nu-l prelungi.

 10. Ce ? exista o agentie de digitalizare ?? 🙂 🙂