G4Media.ro

Airbnb cumpără „casă cu 1 euro” în Sicilia și caută o gazdă…

Sursa: La Repubblica

Airbnb cumpără „casă cu 1 euro” în Sicilia și caută o gazdă pentru un an care să închirieze camerele

Fenomenul s-a repetat periodic, la inițiativa primarilor, în special a celor din Sud care, în ultimii ani, au scos pe piață case abandonate la un preț simbolic, transmite La Repubblica, citată de Rador.

Cu condiţia ca, potenţialii cumpărători să-şi transfere reședința în satele lor micuţe, cu risc de depopulare. Vorbim despre celebrele „case de 1 euro” care au atras atenția întregii lumi. De la Cinquefrondi în Calabria, trecând prin Pietramelara în Campania şi până la Sambuca di Sicilia, în provincia Agrigento. Şi exact în acest sat cu mai puțin de 6.000 de locuitori, Airbnb lansează o operațiune care îmbină turismul durabil cu cel digital.

Platforma americană care a revoluționat modul de călătorie caută de fapt în întreaga lume o persoană dispusă să se mute și să trăiască gratuit timp de un an în Sambuca di Sicilia, devenind „host” – adică gazda – unei istorice ”case la 1 euro”. Pentru ocazie, casa a fost complet renovată şi transformată într-un apartament cu un design elegant.

Graţie posibilităților oferite astăzi de telemuncă și a unei flexibilităţi care permite omului să locuiască oriunde în lume, o persoană va avea ocazia să se mute în Sicilia împreună cu familia sau cu altă pesoană la alegere, cu singura condiție de a deveni o gazdă și de a închiria una dintre camerele casei pe Airbnb”, explică platformă.

„Frumusețea acestui proiect constă în faptul că oferă o nouă viață, nu doar unei case cândva părăsite din inima satului nostru, ci și persoanei care se va muta acolo – explică Leonardo Ciaccio, primarul orașului Sambuca di Sicilia – noi căutăm pe cineva care doreşte să se integreze în contextul local şi să trăiască din plin toate momentele importante ale comunităţii, de la culesul strugurilor pană la cel al măslinelor”.

În această perioadă de un an, persoana care va fi selectată, va putea descoperi beneficiile economice de a putea închiria pe Airbnb, deoarece va putea păstra toate profiturile care derivă din închirierea pe platformă a unei camere din casă. Profilul ideal este deci cel al unei persoane aflate în telemuncă şi care doreşte să-şi rotunjească venitul prin găzduirea turiştilor aflaţi în trecere.

Sursa: Repubblica/ Rador/ Traducerea Cătălina Păunel

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. La casa de un 1 Euro mai trebuie cateva mii de Euroi „chiria” (i.e. taxa de protectie ceruta de Cosa Nostra)… >:O

  2. Au si macaronarii baietii lor destepti, ofera ruine vechi si incaseaza de 3 ori, de la UE, de la guvern si de la fraierii dispusi sa investeasca in necunostinta de cauza.