G4Media.ro

AIEA: Niciun semn de „activități nucleare nedeclarate” în cele trei situri ucrainene…

Sursa foto: Unsplash / Romain Chollet

AIEA: Niciun semn de „activități nucleare nedeclarate” în cele trei situri ucrainene inspectate după acuzația Rusiei privind „bomba murdară”

Organismul de supraveghere nucleară al ONU a declarat joi că nu a găsit niciun semn de activitate nucleară nedeclarată în trei situri din Ucraina pe care le-a inspectat la cererea Kievului, ca răspuns la acuzațiile Rusiei potrivit cărora se lucrează la o „bombă murdară”, relatează Reuters, citată de The Guardian.

„Evaluarea noastră tehnică și științifică a rezultatelor pe care le avem până în prezent nu a arătat niciun semn de activități și materiale nucleare nedeclarate în aceste trei locații”, relatează Agenția Internațională pentru Energie Atomică într-un comunicat, potrivit Reuters, adăugând că probele de mediu prelevate vor fi analizate.

Săptămâna trecută, președintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia știa „despre un incident cu o așa-numită „bombă murdară” în curs de pregătire” și că Rusia știa „unde, în general, era pregătită”.

El nu a oferit nicio dovadă a presupusului complot, care includea posibilitatea ca dispozitivul să fie încărcat pe o rachetă Tochka-U sau pe o altă rachetă tactică, să fie detonat și apoi „pus pe seama Rusiei”. Kievul a negat cu tărie acuzațiile.

Afirmațiile au fost respinse de Occident, analiștii sugerând că acestea fac parte dintr-o campanie de dezinformare a Rusiei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Zic si ei ce li se spune de sus