G4Media.ro

Agricultura viitorului: un antreprenor român care analizează datele colectate de senzorii de…

Secțiune susținută de
Concordia

Agricultura viitorului: un antreprenor român care analizează datele colectate de senzorii de pe mașinile agricole moderne a atras un investitor instituțional

Start-up-ul românesc Meshine Tech, care va utiliza noile tehnologii în agricultură, a obținut o investiție inițială din partea unui fond alimentat din bani europeni, potrivit unui comunicat de presă.

Fondul EarlyGame Ventures (EGV) anunță finalizarea unei runde de investiții în Meshine Tech, un start-up agro-tech. Compania pregătește o platformă de analiză a datelor colectate de la senzorii instalați pe mașinile agricole, iar în acest moment se află în stadiul de construire a prototipului, având ca obiectiv să finalizeze produsul până la finalul trimestrului al doilea al anului viitor, se menționează în comunicatul de presă.

Soluția digitală se sprijină pe noile dotări ale mașinilor agricole moderne (tractoare, combine etc.), care sunt prevăzute de producători cu seturi tot mai complexe de senzori ce transmi informații atât despre starea utilajelor, cât și despre terenuri și stadiul lucrărilor agricole.

Conform CEO-ului Meshine, Tudor Stomff, planul companiei este să „punem la punct un sistem de colectare a datelor de la echipamentele agricole și să analizăm aceste date, astfel încât fermierii să aibă control asupra operațiunilor și o imagine coerentă, de ansamblu, a activităților din fermă. Toate aceste date sunt păstrate într-un registru de tranzactii ce utilizează tehnologia blockchain (ultra-securizat), care va reprezenta o istorie detaliată a operațiunilor efectuate în fermă, garantând astfel originea produselor și respectarea normelor și a certificărilor. Pe termen lung, ne dorim să evoluăm într-o platformă de tip marketplace, unde să se integreze și alți furnizori de date din agricultură, Meshine devenind astfel panoul central de date al fermierului.”

Early Game Ventures (EGV) este un fond de investiţii cu capital de risc (venture capital) finanțat cu prioritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 şi cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Fondul European de Investiţii (FEI) este parte a Grupului Bǎncii Europene de Investiţii şi este principalul finanţator de risc pentru IMM din Europa, prin instrumente de capital de risc, garanţii şi microfinanţare. În România, FEI implementează instrumente financiare cofinanţate prin fonduri structurale şi de investiţii, precum JEREMIE 2007-2013, Iniţiativa pentru IMM, POR, POC, PNDR.

EGV are trei zone de interes major în care dorește să facă plasamente de capital: startup-uri care dezvoltă algoritmi bazați pe date colectate de la sateliți, startup-uri care colectează date de la drone, roboți și senzori plasați în sol și startup-uri care analizează date colectate de senzorii amplasați pe mașinile agricole.

Foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Investitorul e un grup de mulgatori ai statului „Fondul Early Game Ventures (EGV) este finanțat în majoritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, cu cofinanțare prin Fondul European de Dezvoltare Regională”

    Afaceristul roman se numeste, normal, Stomff.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.