G4Media.ro

Agricultorii polonezi protestează la graniță împotriva importului de cereale din Ucraina

Sursa foto: Pexels.com

Agricultorii polonezi protestează la graniță împotriva importului de cereale din Ucraina

Grupuri de agricultori polonezi au blocat joi circulaţia camioanelor la mai multe puncte de trecere a frontierei cu Ucraina, pentru a protesta faţă de intrarea în Polonia a cerealelor ucrainene de „slabă calitate” şi care le provoacă pierderi, transmite Agerpres.

Aceste grupuri împiedică de joi la prânz tranzitul camioanelor dinspre Ucraina la cel puţin trei puncte de frontieră şi au oprit operaţiunile de descărcare a cerealelor ucrainene în unele docuri.

Potrivit preşedintelui Camerei Agricole din oraşul polonez Lublin, numai la punctul de trecere a frontierei de la Dorohusk peste 300 de persoane protestează „pentru a atrage atenţia faţă de slaba calitate a cerealelor ucrainene” şi faţă de „lipsa controalelor de calitate” în cazul acestora, situaţie permisă de faptul că „produsele ucrainene sunt exportate conform unor reglementări diferite” de cele poloneze.

În declaraţii acordate presei, reprezentanţii agricultorilor polonezi se plâng că mărfurile venite din Ucraina „nu au densitatea şi nici calitatea” cerute producătorilor locali şi solicită efectuarea de controale la punctele de recepţie a cerealelor.

Un deputat al Partidului Agrar Polonez, Jaroslaw Rzepa, a avertizat săptămâna aceasta că aproximativ 2,5 milioane de tone de cereale poloneze sunt înmagazinate fără perspective de comercializare după ce pătrunderea liberă pe piaţă a cerealelor ucrainene a provocat prăbuşirea preţurilor.

După declanşarea războiului în Ucraina, statele UE au acceptat suspendarea timp de un an a taxelor vamale şi a cotelor maxime de import pentru cerealele ucrainene, relatează Agerpres.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. La noi liniște, mămăliga nu explodează, pâinea nu se ieftinește, totul normal, alunecăm ușor, ușor spre încorporare (deh, e nevoie și de sânge ), nuclearele bat la ușă, noi războinici de pe canapea , aplaudăm cum mor OAMENI ? SLAVĂ PĂCII !

  2. Slava Ukainii…

  3. Te pomenesti ca acum nu s-ar mai duce sa se bata cu rusii de dragul ucrainenilor!

  4. Sa aibe grija, poate le mai trimit ucrainienii niste rachete si le mai bubuie niste tractoare…..

  5. Au si ei PSDul lor

    • Sau Aur-ul lor.

  6. La fel e si in Romania, guvernul PSD-PNL a facilitat transportul si depozitarea cerealelor Ucrainiene in dauna celor Romanesti

  7. Simt pe pielea lor, ceea ce a simtit Vestul, cand Estul a inundat totul in UE.

  8. Se tem de concurenta și de preturi mici ,asa trebuie sa facem și noi la toate produsele din Polonia ?!?!?