G4Media.ro

Agenția pentru calitate în învățământ spune că a propus reducerea la 180…

Agenția pentru calitate în învățământ spune că a propus reducerea la 180 de proceduri pentru autorizare și acreditare, de la 653 câte sunt în prezent, în replică la declarațiile făcute de ministrul Monica Anisie, cum că blochează activitatea școlilor prin birocrație excesivă

Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP) “salută inițiativa Ministerului Educației și Cercetării de reducere a birocrației din cadrul sistemului de învățământ”, printr-un comunicat de presă. ARACIP răspunde, astfel, criticilor formulate vineri de ministrul Educației, Monica Anisie, care a anunțat că va revizui toate procedurile agenției care “îngreunează activitatea în cadrul unităților de învățământ”.

ARACIP arată, în comunicat, că la începutul acestui an “a reluat procesul de aprobare a două Hotărâri de Guvern privind noi standarde și noi proceduri de evaluare externă, simplificate)”, proces inițiat încă din 2015, dar întrerupt. Instituția arată că cele două proiecte de HG sunt acum la MEC, în circuitul intern de avizare.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Foto: pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Si alea 180 de proceduri de unde sunt? Nu ar trebui sa fie una, numita „acreditare scoala”? 🙂

  2. 180?! Tara asta nu e intreaga la cap.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.