G4Media.ro

Agenţia Naţională de Securitate a SUA avertizează în privinţa unei campanii a…

Agenţia Naţională de Securitate a SUA avertizează în privinţa unei campanii a hackerilor ruşi de a ataca sisteme informatice americane

Agenţia Naţională de Securitate (NSA) a SUA a avertizat joi partenerii guvernamentali şi companiile private despre o operaţiune de hacking rusă care foloseşte o tehnică de intruziune specială pentru a viza sistemele de operare utilizate adesea de firmele industriale pentru gestionarea infrastructurii computerizate, transmite Reuters, citată de News.ro.

”Aceasta este o vulnerabilitate care este exploatată în mod activ, de aceea facem această notificare”, a spus Doug Cress, şeful centrului de colaborare în domeniul securităţii cibernetice şi directorat al NSA. „Ne dorim cu adevărat … ca membrii comunităţii cibernetice să ia în serios acest lucru”, a subliniat acesta.

Avertismentul face parte dintr-o serie de rapoarte publice ale agenţiei de spionaj, care este responsabilă atât pentru colectarea informaţiilor externe, cât şi pentru protejarea sistemelor Departamentului de Apărare în ţară, pentru a împărtăşi informaţii legate de apărarea cibernetică.

Cress a refuzat să discute despre ce sectoare de afaceri au fost cele mai afectate, câte organizaţii au fost compromise folosind tehnica rusă sau dacă operaţiunea de spionaj cibernetic a vizat o anumită regiune geografică.

NSA a arătat că activitatea de hacking a fost legată direct de o unitate specifică din Direcţia principală de informaţii din Rusia, cunoscută şi sub denumirea de GRU, numită Centrul principal pentru tehnologii speciale. Comunitatea de cercetare în domeniul securităţii cibernetice se referă la acelaşi grup de hacking ca ”Sandworm” şi l-a corelat anterior cu atacuri cibernetice perturbatoare împotriva instalaţiilor de producţie a electricităţii din Ucraina.

Secretarul de stat Mike Pompeo a afirmat în februarie că aceeaşi unitate a GRU a efectuat un atac cibernetic împotriva Georgiei.

Sursa foto: zdnet.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Scaraotchi-fake,
  Draga,
  Imi dai voie sa mai spun ceva despre trollii cantonati in Savushkina 55 sau ti-as prejudicia imaginea si implicit prima de luna aceasta…?

  • Și uite așa am ocupat loc in mintea ta, fără chirie. Da-i bătaie înainte cu ideile tale putine dar fixe. Umor ioc, minte slaba… da-i și lupta pana la capăt tovarase

 2. Își fac mâna băieții, încearcă și ei lovitura chinezească.Adevărul e că nu se simt prea bine în ultima vreme cu marele prieten chinez amușinând la unirea Siberiei cu patria mumă, China,noua Stalinskaia , pardon, Pingskaia Sovietskaia Soiuz.Georgia, prea frumosul nume al Gruziei e un punct mai fierbincior dintre conflictele „înghețate” ale Rusiei pe care, probabil, chinezii l-au pus la încălzit nițel.Probabil că n-o să treacă mult până când China o să-și găsească vocația islamică, aviz prostologiei bruxeleze.

  .

 3. Daca nu esti atent, hecarii rusi iti fura SPARANGHELUL.

  Pe partea celalalta e baietii buni, cei care il trimit pe Teo Peter in vacanta, in loc cu verdeata.

  • Rușii au dat tunuri în România fără ajutorul propagandei. Au vorbit direct cu un președinții, cu fetele de președinți, cu miniștrii și cu partidele politice. Au luat ce au avut de luat (combinatele) de la vîrf, nu s-au încurcat cu site-uri și cu propagandiști.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.