G4Media.ro

Agenția Națională de Integritate: Un secretar general adjunct în Ministerul Transporturilor, în…

Agenția Națională de Integritate: Un secretar general adjunct în Ministerul Transporturilor, în conflict de interese după ce și-a avizat propria numire în funcție / Un fost membru al Consiliului de Administrație al TVR, numit de USR, în incompatibilitate

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a stabilit că Magdalena Niculescu, secretar general adjunct în cadrul Ministerului Transporturilor şi fost director în Ministerul Economiei, s-a aflat în conflict de interese pentru că și-a avizat propria numire în funcție.

Potrivit unui comunicat al ANI, în calitate de director al Direcţiei Juridice şi Relaţii Internaţionale din cadrul Ministerului Economiei, Magdalena Niculescu a avizat, în anul 2018, trei ordine ale Ministrului Economiei, prin care a fost nominalizată, în vederea alegerii ca administrator provizoriu al unei societăţi de către Adunarea Generală a Acţionarilor, respectiv a prelungirii duratei mandatului de administrator provizoriu al societăţii, precum şi în vederea alegerii de către Adunarea Generală a Acţionarilor în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al societăţii.

În calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie al societăţii, Magdalena Niculescu a încasat venituri totale în cuantum de 22.088 lei.

ANI a mai anunţat marţi că Miklos Zoltan, directorul Penitenciarului Miercurea Ciuc, judeţul Harghita, a încălcat dispoziţiile Codului penal privind conflictul de interese, în acest caz fiind sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Miercurea Ciuc.

Conform ANI, în calitate de director al penitenciarului, Miklos Zoltan a aprobat, la data de 6 noiembrie 2018, o decizie prin care, începând cu data de 1 iulie 2018, nouă funcţionari publici cu statut special din cadrul penitenciarului (printre care şi fratele său), beneficiază de majorarea de 50% pentru lucrări de excepţie şi misiuni speciale, pe o perioadă de 3 luni, precum şi tabelul nominal, anexat deciziei.

De asemenea, a mai transmis ANI, Dan Dorin Lazea, fost membru titular în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune, a fost găsit. în stare de incompatibilitate.

Potrivit Agenției, în perioadele 28 martie – 3 septembrie 2018, 13 septembrie 2018 – 4 februarie 2019 şi 6 februarie – 1 iulie 2019, Dan Dorin Lazea a deţinut şi exercitat simultan cu calitatea de membru titular în Consiliul de Administraţie al SRTv şi funcţia de consilier (personal contractual) în cadrul unui grup parlamentar al unui partid politic.

Dan Dorin Lazea a fost consilier la Grupul parlamentar al USR din Camera Deputaţilor, el fiind propus de acest partid ca membru al CA al SRTv.

Lazea şi-a dat demisia din boardul de conducere al Televiziunii Române în august 2020, fiind printre cei care au cerut Parlamentului demisia Doinei Gradea, preşedinte director general al SRTV.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Si merg astia la puscarie sau sunt doar dojeniti usor : – Mai ! Fiti atenti pe viitor sa nu va mai prinda astia…