G4Media.ro

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici: 52% intre angajaţi vor merge în telemuncă…

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici: 52% intre angajaţi vor merge în telemuncă de luni / Agenţia are 77% dintre angajaţi vaccinaţi

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) anunţă, sâmbătă, că 52% intre angajaţi vor merge în telemuncă de luni, prioritate având cei care sunt nevaccinaţi şi cei care au probleme medicale. Agenţia are 77% dintre angajaţi vaccinaţi

”Astăzi am convocat Colegiul Managerial al ANFP ca să stabilim măsurile care se impun în baza Hotărârii de Guvern privind starea de alertă, care a apărut în această dimineaţă în Monitorul Oficial. Eu pregătisem pentru luni, 25 octombrie, un nou Ordin de preşedinte cu măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului însă HG-ul a făcut necesare anumite modificări. De exemplu, eu prevăzusem telemuncă pentru 30-50% din angajaţi, HG spune să fie minim 50%”, a transmis, sâmbătă, preşedintele ANFP, Violeta Vijulie.

Potrivit datelor transmise de instituţie, în ANFP 77% dintre angajaţi sunt vaccinaţi.

”ANFP lucrează cu 4.000 de instituţii din sistemul public, adică toate cele în care există funcţionari publici şi de aceea responsabilitatea noastră este foarte mare”, a mai transmis instituţia.

Reprezentanţii acesteia au precizat principalele decizii care se vor aplica de luni: 

– toti cei care doresc să se vaccineze (din 23% nevaccinaţi) au prioritate la zi liberă, indiferent de atribuţiile lor în instituţie.

– 52% dintre angajaţi vor merge în telemuncă

recomandările pentru prioritate la telemuncă sunt:

– nevaccinaţi

– vaccinaţi, dar vulnerabili din punct de vedere medical

– persoane care au copii de vârstă şcolară, având in vedere vacanţa forţată

– persoane din departamentele a căror obiect de activitate nu afectează interacţiunea cu beneficiarii ANFP, cum ar fi comunicarea sau fondurile europene, spre deosebire de cei care lucrează pe managemetul funcţiei publice care trebuie să fie în legătură permanentă

Foto: Telemuncă / Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. cum sa fie in telemunca cei nevaccinati? adica tot cei care s-au vaccinat, sunt fraieri si trebuie sa mearga la servici? e o MARE NEDREPTATE ce li se face. RUSINE !

  • Asa este. Vaccinatii vor duce greul, mai ales la joburile care presupun lucrul cu publicul. Iar nevaccinatii vor ramane nevaccinati, se vor eschiva prin telemunca sau concediu pentru copii.

  • Logica de autobaza…militara…de la Ciuca

  • Ciocu mic, masca pe gură, că așa-i în dictatură. Ai semnat, te-ai vaccinat și la muncă ai plecat. Dictatură militară pentru cei corecți din țară.

   Vorba ceea, ai semnat, ai belit cariciul!

 2. Nimeni nu intelege ce plus de valoare aduce syatului ANFP ăsta. Era o vreme cand era in sobordinea MAI.
  A fost mutat cu forța la… un guri in curte.

 3. 50% sunt suficienți.Oricum numarul functionarilor publici este dublu fata de volumul de munca.
  Poate face pandemia o restructurare in domeniu.

 4. Agentia asta protejeaza lepre care tilharesc bugetele publice .
  Un exemplu ; directiile de asistenta sociala au program zilnic ( luni-joi ) de la 9,00- la 13,00 . Vineri nu lucreaza cu publicul . Au si salariile diminuate in conformitate cu scurtarea programului ?!

 5. Vijulica ,”experta” in biciclete din penerereu, aspiranta la a fi primareasa de sector3 si secretar de stat la Educație, mare admiratoare varujanista, toată viața ei aspiratoare de bani publici, n-avea ce face intr-o sâmbătă, pentru că nu există emisiuni mihaigadeashow la care e nelipsită, si s-a gândit să toarne minciuni cincinale, cum făcea si sinistrul traseist Cimpeanu care prezenta, prin septembrie, un neverosimil procent de 61% vaccinare în Educație. Ce a urmat in scoli, putem vedea acum.