G4Media.ro

Agenția Europeană pentru Medicamente a primit aproximativ 180 de posibile variante terapeutice…

Agenția Europeană pentru Medicamente a primit aproximativ 180 de posibile variante terapeutice pentru COVID-19 / Rovana Plumb a întrebat dacă EMA va autoriza ivermectina 

Directorul executiv al Agenției Europene pentru Medicamente, Emer Cooke, a declarat marți seara, în cadrul unei audieri la Comisia pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară a Parlamentului European, că Agenției i-au fost supuse atenției aproximativ 180 de posibilități terapeutice pentru COVID-19, un singur tratament fiind avizat până în prezent: remdesivir.

„Mă bucură să aud și întrebări legate de tratamente. Pe lângă vaccinuri, lucrăm cu unii dezvoltatori pentru tratamente. Cam 180 de diferite posibilități terapeutice ne-au fost supuse atenției. Deocamdată am autorizat un tratament, remdesivir, care este eficient în cazul pacienților spitalizați”, a spus Emer Cooke.

Directorul executiv al EMA a explicat că Agenția studiază în prezent date „destul de interesante” în privința anticorpilor monoclonali și că, în momentul în care vor avea suficiente date, vor evalua acest tratament. EMA așteaptă acum rezultatele unor teste clinice suplimentare pentru anticorpii monoclonali și va avea „un aviz” pe baza acestora.

„Nu va fi vorba deocamdată de o autorizație de comercializare”, a subliniat Emer Cooke.

În ceea ce privește tratamentul cu dexametazonă, șefa EMA a precizat că a fost emis un „aviz științific” pe utilizarea acesteia, cu rezultate „foarte solide”, care provin din teste clinice extinse, efectuate mai ales în Marea Britanie.

„Rezultatele sunt promițătoare și am făcut o recomandare pentru folosirea dexametazonei pentru tratarea anumitor stadii ale bolii”, a răspuns Cooke la întrebările venite din partea europarlamentarilor din Comisie.

Europarlamentarul PSD Rovana Plumb a întrebat dacă EMA ia în calcul autorizarea ivermectinei pentru tratarea COVID-19 și care ar fi calendarul aprobării. Rovana Plumb a spus că tratamentul cu ivermectină a fost aprobat deja în SUA și că „sunt multe studii care au dovedit efectele benefice” anti-COVID-19.

Emer Cooke a răspuns, la comun cu o altă întrebare legată de tratamentul cu colchicină, spunând că Agenția evaluează „orice fel de date” care ar putea avea legătură cu prevenirea sau tratarea COVID-19.

„Acolo unde s-au făcut studii, am luat legătura cu autoritățile de reglementare pentru a stabili cum putem profita de evaluările deja făcute”, a spus Cooke.

Emer Cooke a mai spus că pentru colchicină și ivermectină EMA a cerut date noi, pe care nu le-a evaluat încă.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a avertizat, marţi, că produsele medicinale veterinare care conţin ivermectină sunt autorizate doar pentru utilizarea la animale și că utilizarea la oameni a acestora „poate avea consecințe dintre cele mai grave asupra sănătăţii umane”.

„În ceea ce privește utilizarea ivermectinei la oameni în combaterea COVID-19, precizăm faptul că sunt în desfăşurare numeroase studii clinice umane, studii care au fost înscrise în Registrul Uniunii Europene al trial-urilor clinice. Odată ce respectivele studii vor fi finalizate, în funcţie de rezultatele obţinute, acestea pot sta la baza depunerii unor cereri de autorizaţii de punere pe piaţă a medicamentelor de uz uman pe bază de ivermectină în scopul combaterii COVID-19”, precizează un comunicat de presă al ANSVSA, transmis

Citește și: 

Teleormănenii au golit stocurile de antiparazitare pentru câini pentru a se trata de COVID 19 / Avertismentul medicilor: Ivermectina are efecte cancerigene prin acumularea în organism

Sursa foto: captură video audiere ENVI

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Orice uz, fara abuz.

 2. Niște bolșevici, inclusiv pe sait, încerca să ascundă adevărul. 3,7 miliarde, asta e cifra pastilelor consumate de oameni pana astăzi fără efecte secundare. Și astăzi când s-a descoperit ca acest medicament vindeca de urgență covid dispare de pe piața. La fel ca celalalte care s_au dovedit eficiente covid. Bravo doamna Plumb!

  • Ba iankoi vezi sa nu primesti niste plumbi trasi de pe o teava de pusca, tocmai de la aia care ii adulezi fierbinte.

 3. Provoaca orbire si cancer mai „inteligentilor” Ala e un medicament extrem de periculos si nu trebuie aprobat-sunt indicii clare despre acest asa zis medicament minune-stire aktual24

 4. 3,7 miliarde de pastile de ivermectina au fost consumate pană acum fără efecte secundare. Și de astăzi ea provoacă cancer și orbire, nu vi se pare extrem de ciudat? Cei mai mari medici din SUA au arătat ca acest medicament este miraculos. Cuvântul nu este o exagerare ci chiar a fost repetat. mass_media bolsevica a început sa atace acest produs. E târziu, romanii nu mai accepta minciuna.

  • Postacule pesedist, te-as îndopa cu ivermectina 24/24

  • Ai ceva surse (site-uri oficiale, nu tabloide) cu studiile efectuate de cei mai mari medici?

 5. Madam Plumb, daca nu va dau ivermectina, incercati cu stricnina. Studiile arata ca va ia cu mana, nu alta.

  • Sile,draga Sile,produsul a fost prezentat în fața Congresului, caută te rog videoul și vezi ce se vorbește.Ma repet,în fața Congresului a fost prezentat ca MIRACULOS.

 6. Nu știu dacă acest medicament nimicește carcalacul, asa cum il descriu unii, deși, din ce am inteles a încasat și un Nobel pentru alte întrebuințări. Dar, dacă se dovedește bun și la Covid, cum arata anumite studii, nimicește o întreaga categorie pharma care s-a cocoțat pe aceasta pandemie. Deja, „ambasadorii” covid, sunt în fibrilații și au început sa măcăne din ce în ce mai vocal. Sper sa fie bun și să-i bage în faliment.

 7. GG,bag seama că tu ești pesedist. Rafaila tuna și fulgera împotriva ivermectinei.

 8. G4 nu cenzurează înjurăturile dar blochează informații despre ivermectina care ar putea da o imagine mai clara despre această discuție.
  Și NU vorbesc despre anumite grupuri de pe facebook.
  Cum se face ca , comentariul meu, primește mesaj de mesaj duplicat nu apare pe site? Cenzură țintita?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.