G4Media.ro

Agenția Europeană pentru Medicamente examinează vaccinul Johnson&Johnson pentru cazuri de tromboze şi…

sursa foto: www.jnj.com

Agenția Europeană pentru Medicamente examinează vaccinul Johnson&Johnson pentru cazuri de tromboze şi un posibil nou efect secundar rar al AstraZeneca

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat vineri că a început să examineze rapoarte legate de cazuri de sângerări la persoane cărora le-a fost administrat vaccinul anti-COVID-19 produs de AstraZeneca şi de asemenea cazuri de cheaguri de sânge după administrarea vaccinului Johnson & Johnson, relatează agenţia Reuters, preluată de Agerpres.

Patru cazuri serioase de cheaguri de sânge cu trombocite scăzute, dintre care unul fatal, au fost raportate după inocularea cu vaccinul anti-COVID-19 produs de Janssen, filiala europeană a companiei farmaceutice americane Johnson & Johnson, potrivit EMA.

Agenţia europeană mai menţionează că au fost de asemenea raportate cinci cazuri de sindrom de scurgere capilară legate de vaccinul AstraZeneca. Această afecţiune, provocată de scurgeri sangvine din vasele mici de sânge, este caracterizată prin tumefacţii şi scăderea tensiunii arteriale.

Totuşi, EMA menţionează că ”în acest stadiu încă nu este clar dacă există o relaţie de cauzalitate” între vaccinuri şi simptomele raportate.

Agenţia europeană a recunoscut miercuri o legătură între administrarea vaccinului AstraZeneca şi cazuri foarte rare de „cheaguri de sânge neobişnuite asociate cu trombocite scăzute din sânge”, listate acum ca „efecte secundare foarte rare”. Totodată, autoritatea europeană de reglementare a medicamentelor, precum şi autorităţile britanice de sănătate au estimat că beneficiile utilizării acestui vaccin au depăşit cu mult riscurile.

EMA a primit rapoarte despre 169 de cazuri rare de tromboză venoasă cerebrală, înregistrate până la data de 4 aprilie, dintr-un total de 34 de milioane de doze de vaccin anti-COVID19 AstraZeneca administrate în Spaţiul Economic European.

Sursa foto: jnj.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

 1. Era oarecum de așteptat .
  Acum se vede că decizia lui Gheorghiță, de a continua vaccinarea cu AZ, este corectă.
  Dacă am aplica în viața reală prudența excesivă din speța cu vaccinarea, nu am mai ieși din casă ca să nu ni se întâmple diverse lucruri.
  Si in casă am dormi probabil sub tocul ușii.

 2. Vaccinarea trebuie sa continue fara discutie, cu toate vaccinurile verificate si aprobate de specialisti ceea ce inseamna ca sunt de incredere. Efectele adverse trebuie sa fie comunicate ca oamenii sa stie, la fel ca la orice medicament.

  • Jura ca te-ai vaccina si cu Sputnik daca e aprobat de EMA!

  • M-am vaccinat deja cu Astra Zeneca prima doza dar m-as vaccina cu orice vaccin este aprobat. Oricum ne vom vaccina din nou la anul, probabil dar atunci o sa fie mai putine discutii ca vom fi obisnuiti. Cum a fost si cu antibioticele la vremea lor, multi le-au refuza la inceput ca sunt facute din mucegai si alte motive