G4Media.ro

Agenţia Europeană a Medicamentului anunță că va lua o decizie privind autorizarea…

Agenţia Europeană a Medicamentului anunță că va lua o decizie privind autorizarea vaccinului Pfizer/BioNTech cel mai târziu la 29 decembrie

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat marţi că va organiza cel mai târziu la 29 decembrie o reuniune extraordinară pentru a da – sau nu – undă verde comercializării vaccinului împotriva COVID-19 dezvoltat de companiile germană BioNTech şi americană Pfizer, transmite AFP.

„Dacă informaţiile prezentate sunt suficient de solide pentru a trage o concluzie în ce priveşte calitatea, siguranţa şi eficacitatea vaccinului, EMA îşi va finaliza evaluarea în cadrul unei reuniuni extraordinare prevăzute să aibă loc cel mai târziu pe 29 decembrie”, a afirmat într-un comunicat agenţia europeană.

O singură companie a mai solicitat autorizarea de comercializare pe piaţa Uniunii Europene pentru vaccinul său, Moderna, aceasta aşteptând o decizie cel târziu pe 12 ianuarie 2021, menţionează dpa şi Reuters.

Citește și – Financial Times: Marea Britanie va aproba săptămâna viitoare vaccinul pentru Covid-19 dezvoltat de Pfizer şi BioNTech, iar livrările vor începe în câteva ore

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Operativitate europeană la cel mai înalt nivel, „doar” o lună, se presupune că ar trebui să fim mândri/recunoscător ?
    „Arde casa!”
    „Nici o grijă, într-o lună avizăm calitatea apei și poate fi folosită pentru stingerea incendiului”

  2. UK care a tesit din UE a aprobat vaccinul , pe baza datelor, in citeva zile.
    Astia de la UE au o birocratie similara cu a Romaniei, presarata cu foarte multe sarbatori

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.