G4Media.ro

Agenția Europeană a Medicamentului a adăugat o boală neurologică extrem de rară…

Agenția Europeană a Medicamentului a adăugat o boală neurologică extrem de rară pe lista efectelor secundare ale vaccinului pentru COVID al AstraZeneca

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a adăugat o boală neurologică extrem de rară, sindromul Guillain-Barré (GBS), ca posibil efect secundar al vaccinului pentru Covid-19 al AstraZeneca, arată o actualizare regulată a siguranţei publicată miercuri de instituţie, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Potrivit EMA, există ”o posibilitate cel puţin rezonabilă” a unei legături cauzale între GBS şi vaccinul AstraZeneca, cunoscut sub numele de Vaxzevria, după ce au fost raportate 833 de cazuri de GBS după administrarea a 592 de milioane de doze din acest vaccin, până pe 31 iulie.

EMA a inclus acest efect secundar în categoria ”foarte rar”, la care frecvenţa efectelor secundare este cea mai scăzută, şi a subliniat că beneficiile vaccinului depășesc riscurile.

Administraţia pentru Medicamente şi Alimente din Statele Unite a adăugat un avertisment legat de sindromul Guillain-Barré, ca posibil efect secundar al vaccinului pentru Covid-19 al companiei Johnson & Johnson.

Ambele vaccinuri folosesc tehnologia vectorului viral şi nu au fost asociate cazurilor rare de formare a unor cheaguri de sânge.

EMA a mai asociat unele efecte secundare mai puţin grave vaccinurilor dezvoltate de Johnson & Johnson, Moderna şi AstraZeneca.

sursa foto: site AstraZeneca

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Daca doriti vaccinuri perfect sigure, incercati Sputnik, care are un prospect foarte curat… Si vaccinurile romanesti produse la Cantacuzino respectau cu sfintenie curatenia in prospect… De asta nu imi pare rau pentru decesul acelui institut si as prefera AZ cu 4 doze in locul tehnologiei sovietice sau chinezesti.

  Pe de alta parte mai sunt antivaccinistii, carora le doresc sa faca tifos, pojar sau variola, boli eradicate de vaccinuri si apoi sa ne propovaduiasca calea cea dreapta… unii de pe pamant, altii din rai.

  • Ai grija că delirezi, nu i ok să dorești raul la cineva. Vax urile anti covid au probleme, se ignoră imunitatea naturala, medicamentele eficiente împotriva covid 19 sunt ignorate/cenzurate, nu avem o sursa confirmată a virusului, toate lucrurile astea crează neîncredere pe bună dreptate. Judecați nu fiți plante, ceva nu i OK cu pandemia asta!!!

  • Eu altceva nu înțeleg la provaqcovid. E demonstrat ca oricare vaqinat poate transmite și îmbolnăvi ( da,da, o forma mai ușoară ziceti). Ce atâta publicitate și propaganda ptrvaqurile astea ARN. Va plătește cineva sa le promovați?
   Un timeline scurt:
   31 decembrie 2019: Comisia municipală de sănătate din Wuhan, China, a raportat un grup de cazuri de pneumonie în Wuhan, provincia Hubei. În cele din urmă a fost identificat un nou coronavirus.
   10 ianuarie 2020: virusul SARS-CoV-2 a fost secvențiat
   15 ianuarie 2020: NIH proiectează vaccinul ARNm în colaborare cu Moderna
   23 ian 2020 carantina Wuhan
   15 martie 2020: Faza 1 Moderna începe testarea
   Cum ar fi putut să știe, pe 15 ianuarie, că ptr această boală trebuie să fie conceput un vaccin?
   Toate acestea pe baza unui grup de cazuri de pneumonie? De ce? Aceasta a fost pana la carantina Wuhan (pe 23 ianuarie).
   Nimic din ceea ce s-a făcut nu are sens. Este complet disproporționat față de riscul real al virusului pentru majoritatea oamenilor.
   Nu este posibil ca dorința de a impune vaccinurile mARN să fi influențat inconștient/subconstient politica de combatere a virusului, încă de la început? S-a decis pe baza a ce/cine ar putea obține finanțarea si s-a hotarat pentru vaccinurile ARNm, mai degrabă decât a ceea ce ar fi fost de fapt cea mai bună abordare în ceea ce privește sănătatea publică? Se face în continuare așa ceva?

  • @Ion nu uita de (9) Să nu mărturiseşti strâmb împotriva aproapelui tău.
   Câtă ipocrizie și răutate vad la uni „credincioși”, mai vad doar la islamiști extremi. Cum sa te consideri om de biserica dar să dorești raul aproapelui tau? Felicitări, Satan îi mândru de tine.

  • @ john

   In primul rand ce se doreste a fi injectat nu este vaccin.

   In al doilea rand de ce sa ma vaccinez daca:

   – nu fac parte din grupa de risc

   – odata ce esti vaccinat
   A) raspandesti virusul (deci nu protejez pe nimeni)
   B) faci boala (oricum as fi facut-o)
   C) tot trebuie sa porti masca
   D) risti sa ai efecte secundare extrem de grave cu efecte pe termen lung, inclusiv sa dai ortul popii

  • Teroarea aplicata in valuri duce la lobotomie si conformism de sapiens-leguma. Rationarea critica e anulata, piramida nevoilor se reprioritizeaza sub presiunea adrenalinei si fiintarea se comuta pe survival mode. Lumea efectiv a intrat intr-o depresie paranoida cronica, cu puseuri de anxietate si crize schizoide. Cum rahat sa ajungi sa compari pseudo-vaccinurile anticovid cu restul, stiind ca restul asta are la baza metode temeinice de testare inaintea folosirii, cu studii clinice intinse pe minim 5 ani? Ati ajuns in situatia de a accepta orice mizerie in seringa, girati un experiment socio-medical cinic la nivel planetar si cu potential periculos long term, pentru o boala cu mortalitate reala de sub 0.5%! Legitimati tacit injectarea cu forta a miliarde de copii sanatosi clinic, deci fara comorbiditati, care ar trece usor prin boala, doar pentru faptul ca ar reprezenta vectori de transmitere, cu niste seruri studiate pe genunchi, pe repede-nainte, care s-au dovedit deja cu efecte unele fatale, altele chiar mai periculoase decat boala in sine! Si cine-stie cate or mai urma, pe termen mediu si lung. TREZIREA! Ganditi cu capetele voastre, la rece, fara presiunile artificiale de media si alte institutii buimacite!

  • X link,tot ceea ce spui e corect,probabil ti-ai facut analizele si stii ca nu te afli in grupa de risc. Problema e cu ceilalti care nu isi fac analize pentru ca nu ii doare nimic( diabetul si bolile cardiovasculare nu dor decat atunci cand esti cu un picior in groapa). Si asa doar pe criteriul varstei avem 70% din populatie care considera ca nu se afla in grupa de risc,desi chiar si la 30 de ani un gras sedentar si fumator e sigur hipertensiv si cu glicemii pana in tavan,iar covid e exact ce ii trebuie pentru a da coltul,sau macar sa ramana cu niste fibroze pulmonare care sa ii faca viata un chin.Oricum acum e cam tarziu pentru vaccinare,tulpinile noi cam ocolesc anticorpii,iar transmiterea e in crestere.

 2. Ar trebuie cercetată și dacă este posibil să fie vreo legătură între vaccin și atacul de glaucom…

 3. Era cineva mai sus curios cu privire la rapiditatea cu care Moderna a definitivat vaccinul. Inca din 2007 Moderna,(care se ocupa de cercetare,nu este producator de medicamente) avea in studiu un vaccin pe baza de mrna modificat cu aplicabilitate in bolile cardiovasculare si cancere. Asta a fost norocul lor ,sa studieze de peste 10 ani un vaccin care s-a pliat direct pe virusul proaspat scos din cuptor la Wuhan.

  • Una e sa studiezi in vitro sau sa teoretizezi pe o patologie/cazuistica diferita de covid si alta e in vivo pe umani, in ceea ce se cheama clinical trials, cu sute de subiecti si multiple stadii intinse pe ani, strict legat de covid. Moderna fie nu stia de efectele adverse ca n-avea de unde, fie le-a ascuns. Aplicabil si pt restul.