G4Media.ro

Africa de Sud va interzice creşterea leilor în captivitate în scopul vânătorii

Africa de Sud va interzice creşterea leilor în captivitate în scopul vânătorii

Autorităţile din Africa de Sud au prezentat, duminică, planuri conform cărora vor interzice creşterea leilor în captivitate în scopul vânătorii sau pentru a fi mângâiaţi de turişti, pentru a se promova o experienţă “mai autentică”, informează AFP.

Decizia vine după recomandări ale unei comisii numite de guvern pentru analizarea regulilor actuale cu privire la vânarea, vânzarea şi ţinerea în captivitate a leilor, elefanţilor, rinocerilor şi leoparzilor.

Ministrul Mediului, Barbara Creecy, a declarat într-o conferinţă de presă că raportul comisiei arată că trebuie “oprită şi inversată domesticirea leilor prin înmulţire şi ţinere în captivitate”. “Nu vrem creşterea, vânarea, mângâiereqa puilor şi folosirea leilor în captivitate”, a adăugat Creecy.

Decizia, care urmează să fie reglementată, probabil va atrage reacţiile negative ale sectorului de creştere a leilor în captivitate, care este unul de multe milioane de dolari.

Ministrul a precizat că recomandările nu au ca scop atacarea industriei vânătorii. “Nu interzicem vânătoarea legală, cu permis”, a explicat Creecy.

Ea a subliniat că raportul recomandă să se acţioneze imediat “pentru a se stopa interacţiunea turiştilor cu leii captivi”.

Practiva vânătorii leilor crescuţi în captivitate este de o lungă perioadă controversată în Africa de Sud, unde multe animale sunt captive în incinte împrejmuite cu gard electric.

sursa: News.ro, sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. O exista vreodată momentul când bogății care îi împușcă sa se simtă și ei la fel de captivi? Nu le-aș arunca nici o creangă uscata de i as vedea pe marginea prăpastiei

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.